Taylor Swift vstopila v klub milijarderjev

Taylor Swift naj bi si pravkar prislužila velik nov naziv: milijarderka. Glede na novo poročilo Bloomberga se je 33-letna pevka pridružila zvezdnicam, kot sta Rihanna in Oprah Winfrey.

Medijska družba je razčlenila pevkine finance in prišla do zaključka, da je njeno neto premoženje vredno okoli 1,1 milijarde dolarjev, zahvaljujoč uspehu njene rekordne turneje Eras Tour, prodaji njene glasbe, osebni lastnini in ostalega.

Preberi si tudi:
Taylor Swift - Modna.si

Bo Taylor Swift podrla rekord? Z Eras turnejo na poti do 1 milijarde zaslužka!

Dejstvo je, da je Taylor Swift ena najbolje plačanih glasbenic na svetu, zdaj pa se zdi, da bi lahko bila njena turneja Eras Tour najbolj dobičkonosna turneja vseh…

Pevkino rastoče neto premoženje pa niti ne bi smelo biti presenečenje za predane oboževalce, saj je bila pevka druga najvišje uvrščena glasbenica na Forbesovem seznamu “Najbogatejših žensk, ki so same ustvarile svoje bogastvo” leta 2023 (na vrhu je Rihanna z 1,4 milijarde dolarjev).

V Bloombergovi analizi ocenjujejo, da je Taylorin glasbeni katalog vreden okoli 400 milijonov dolarjev, prodaja njenih koncertov (in promocijskega blaga) pa okoli 370 milijonov dolarjev. Njen zaslužek na Spotifyju in YouTubu je prinesel približno 120 milijonov dolarjev, njena nepremičnina je ovrednotena na 110 milijonov dolarjev, njeni avtorski honorarji za glasbo pa približno 80 milijonov dolarjev.

In kako si je Taylor prislužila miljarderski status? Večinoma z glasbo.

Taylor je producirala deset studijskih albumov – Taylor Swift, Fearless, Speak Now, Red, 1989, Reputation, Lover, Folklore, Evermore in Midnights – in trenutno je v procesu ponovnega snemanja še svojih preostalih studijskih albumov, da bi pridobila vse glasbene pravice za njena dela.

Po poročanju Bloomberga je Taylor “ena redkih glasbenih umetnic, ki je skoraj v celoti ustvarila 10-mestno bogastvo s svojo glasbo.”

Ne smemo pa pozabiti na The Eras Tour, ki ji je pomagala preseči to 10-mestno številko. Ta turneja ima potencial, da bi lahko na koncu celo postala najbolj dobičkonosna turneja vseh časov!

Poleg tega Billboard ocenjuje, da proda 17 dolarjev promocijskega blaga za vsako kupljeno koncertno vstopnico in čaka jo še 89 mednarodnih nastopov.

Poleg glasbe pa ima Taylor tudi več dolgoletnih promocijskih pogodb, med katerimi so znamke Keds, Diet Coke, CoverGirl in Apple.

Preberi si tudi:
Taylor Swift - Modna.si

Varnostnik Taylor Swift se po Eras turneji zdaj v Izraelu bori proti teroristom Hamasa

Varnostnik Taylor Swift, ki je postal viralen zaradi tega, kako dobro je varoval pevko med njeno turnejo “Eras”, se je zdaj vrnil domov v Izrael in pridružil vojski…