Domov » Moda & stil » Te barve nikoli ne obleci na razgovor za novo službo

Te barve nikoli ne obleci na razgovor za novo službo

Moda & stil
Te barve nikoli ne obleci na razgovor za novo službo
📷

Verjetno si najprej pomislila na vpadljivo oranžno, kajne? In res je, tudi oranžne barve delodajalci ne marajo najbolj, saj je to najmanj profesionalna barva, ki jo lahko nosiš na razgovoru za službo. Večino ljudi oranžna v trenutku asociira na korenje in pomaranče, tako da se je poskusi čim bolj izogibati, ko sestavljaš kombinacijo za razgovor.

Obstaja pa še ena barva, ki jo delodajalci prezirajo še bolj, kot živahno citrusno barvo. To pa je … rjava! Ja, tisti nevtralni zemeljski odtenek, ki verjetno prevladuje v tvoji omari.

Ostali nevtralni odtenki, kot so črna, bela, siva pa so za razliko od rjave top izbira za razgovor za službo. In zakaj je rjava barva izvzeta iz primerne nevtralne palete? Samo zato, ker se jo dojema kot ‘preveč varno’ barvo. Rjavo se povezuje z zanesljivostjo – to je dobro, kajne? No ja, pomisli še enkrat. Medtem, ko zemeljski odtenek govori, kako zelo odgovorna oseba si, pa po drugi strani daje tudi vtis, da si odporna na spremembe.

Če imaš težave glede izbire barv in nisi prepričana, katera bi bila najbolj primerna, si vedno zapomni eno: črna je nova črna. Resno. Črna barva te nikoli ne bo pustila na cedilu. Za bolj razgiban videz, pa lahko kombiniraš različne teksture črne barve (usnje, svila, semiš, lak,…).

Ne spreglej tudi, kateri model obleke najbolj pristoji tvoji obliki postave!