Domov » Potovanja » TEH stvari se nikoli ne dotikaj na letalih!

TEH stvari se nikoli ne dotikaj na letalih!

PotovanjaZanimivosti
TEH stvari se nikoli ne dotikaj na letalih!
📷 Profimedia

Stevardese razkrile, česa se same nikoli ne bi dotikale…

Ko si zaposlen v industriji, ki jo uporablja večina prebivalstva, spoznaš veliko stvari, ki jih javnost sicer ne ve. Zaposleni v trgovinah se naučijo vseh čudnih načinov, kako jih ljudje poskušajo okrasti; tisti v prehranskih verigah se naučijo, kaj vse se dodaja v hrano; in tisti, ki delajo v letalski industriji prejmejo veliko informacij potnikih, letalih in kaj se dogaja z našo prtljago v letalskih kabinah.

Stevardese so za Reddit razkrile nekatere zelo uporabne stvari in tudi nekaj precej nenavadnih, ki jih potniki še ne vemo o letalih.

Ena od stevardes je potnikom svetovala, da od svojega sedeža preštejejo število vrst do najbližjega izhoda. V primeru nesreče obstaja velika verjetnost, da se v notranjosti potniške kabine bolj malo vidi (zaradi dima in prahu). Če pa natanko veš, mimo koliko sedež moraš, da prideš do izhoda, pa bo izkrcanje veliko lažje in hitrejše, ne glede na to, da je vid oslabljen.

Druga stevardesa je razkrila, da v kolikor mora letalo zasilno pristati na vodi ali tleh in je pri tem možen močen udarec, naj položijo eno roko ČEZ drugo – nikakor ni priporočljivo prekrižati prstov – saj bo tako vrhnja roka zaščitila spodnjo pred poškodbami od udarca/-ev. Če je le možno, naj bo dominantna roka spodaj (torej zaščitena).

Nato pa so stvari postale zanimive.

Tretja stevardesa je razkrila, da pladnje za hrano le redko razkužijo, zato hrane NIKOLI ne polagaj neposredno na pladenj. Poleg tega se tudi nikoli ne sprehajaj bosa po letalu.

Zdaj pa še najbolj neprijetna informacija. Ena od stevardes je razkrila, da ko letala prevažajo trupla ali dele telesa za bolnice, včasih embalaža pušča in lahko kaplja po prtljagi.