fbpx

TikTok recept: Brokoli s humusom in parmezanom iz pečice

Brokoli je ena od tiste zelenjave, ki jo ali obožuješ ali pa niti videti ne moreš. Če pa spadaš med tiste, ki se zavedajo, da je brokoli zdrav in bi ga z veseljem uživali, morda potrebuješ le pravi recept, ki pa ni samo na pari skuhan brokoli.

Uporabnica TikToka @cookiterica je objavila enostaven in slasten recept, ki te bo zagotovo prepričal, da začneš uživati brokoli. Kombinacija je precej nepričakovana, vendar po besedah Erice, božanska. Brokoli s humusom in parmezanom iz pečice bo od zdaj naprej zagotovo velikokrat na tvojem jedilniku, saj je jed enostavna, zdrava in zelo okusna.

Brokoli s humusom in parmezanom iz pečice

@cookiterica I promise you need this in your life 🥦 #easyrecipe #broccoli #TheHarderTheyFall #learnontiktok ♬ original sound – COOK IT ERICA

Sestavine:

  • brokoli
  • sol
  • poper
  • olivno olje
  • humus
  • parmezan
  • rdeča paprika v prahu

Priprava:

1. Cvetke brokolija stresi v s peki papirjem obložen manjši pekač, da brokoli pokrije celotno dno in je pekač zapolnjen do roba.
2. Potresi s soljo in poprom ter prelij z olivnim oljem. Premešaj z rokami in postavi v segreto pečico na 220°C ter peci 20 minut. Brokoli vzemi iz pečice in temperaturo znižaj na 190°C.
3. Pečen brokoli po vrhu premaži z humusom in po vrhu naribaj parmezan ter potresi malo rdeče paprike. Postavi nazaj v pečico za 20 minut.
4. Uživaj samostojno s solato ali pa kot prilogo zraven mesa ali krompirja.

Preberi si tudi:
Pečen krompir s parmezanovo skorjico - Modna.si

TikTok recept: Pečen krompir s parmezanovo skorjico

Enostaven prigrizek ali priloga! Krompir in sir sta zagotovo živili, ki ju večina obožuje že sami po sebi, ko pa ju združiš, ustvarita slastno simfonijo. Gratiniran krompir je…