TO je najbolj brezvezna naravna sestavina v kremah proti staranju

Vsaka dobra rutina za nego kože proti staranju zahteva dobro uravnoteženo prehrano, zadostno hidracijo, redno vadbo, dovolj spanja in seveda izdelke, ki ti pomagajo doseči mladosten sijaj. S tem v mislih v izdelkih posvečamo veliko pozornosti sestavinam, ki nam pomagajo upočasnjevati staranje. Ena naravna sestavina, ki je sicer zelo priljubljena kot prehransko dopolnilo proti staranju pa v kremah ni tako učinkovita kot si morda misliš.

Katera naravna sestavina proti staranju je v kremah najbolj brezvezna

Zelo priljubljena sestavina kot prehranski dodatek, ki nam pomaga ohranjati mladostno in napeto kožo, je v kremah precej neučinkovita.

Kolagen je beljakovina, ki je odgovorna za elastično, napeto kožo in zdrave sklepe, velikokrat pa je naveden tudi kot sestavina izdelkov za nego kože proti staranju. Medtem ko mnogi strokovnjaki priporočajo jemanje kolagenskih prehranskih dodatkov in uživanje živil, ki spodbujajo proizvodnjo kolagena, kot so kostna juha, jagodičevje, zelenjava itd., pa lepotni strokovnjaki odsvetujejo uporabo krem, ki obljubljajo pospešeno proizvodnjo kolagena, saj te zelo verjetno sploh niso tako učinkovite, kot se zdijo.

Kolagen v kremah je prisoten v preveliki obliki, zaadi česar ne more prodreti v kožo in posledično je zapravljanje denarja za takšne kreme potratno.

Namesto teh izdelkov je bolje poiskati kreme s peptidi ali pentapeptidi, ki vsebujejo 5 vitalnih aminokislin, povezanih med seboj. Na primer matrixyl je peptid, ki je učinkovit in ga najdemo v izdelkih za nego kože proti staranju.

Preberi si tudi:
Peptidi: Zakaj bi jih morala začeti nanašati na kožo

Peptidi: Zakaj bi jih morala začeti nanašati na kožo

Peptidi: beseda se nahaja na številnih negovalnih izdelkih, ko stojimo pred policami v drogeriji. Ampak, kaj sploh so? In kako lahko sploh koristijo naši koži? Pa poglejmo… Kaj…