fbpx

TO je razlog, zakaj Leonardo DiCaprio še nima zvezde na pločniku slavnih

Pločnik slavnih v Hollywoodu zavzema več kot 15 ulic Hollywood Boulevard-a v Kaliforniji. Ideje za Pločnik slavnih se je domislil E.M. Stuart, prostovoljni predsednik hollywoodske gospodarske zbornice leta 1953. Predlog je bil uradno predložen mestnemu svetu Los Angelesa leta 1956. Glede na uradno sporočilo za javnost je bilo, da bodo zvezde, vgrajene v pločnik, “ohranile slavo skupnosti, katere ime pomeni glamur in navdušenje na štirih koncih sveta.”

Danes ima veliko zvezdnikov svoje zvezde: med njimi so P!nk, Rita Wilson, Snoop Dogg in Michael Douglas. Obstaja pa nekaj velikih hollywoodskih zvezd, ki pa svojih zvezd nimajo. Številni oboževalci so pogosto osupli, ko izvedo, da Leonardo Dicaprio še vedno nima svoje zvezde na Pločniku slavnih, vendar izgleda, da za to obstaja kar nekaj razlogov.

Za začetek: preden lahko nekdo prejme zvezdico, mora biti nominiran. Today je leta 2017 poročal, da je DiCaprio na seznamu velikih imen, ki še niso prejeli nominacije za to čast.

Po prejemu nominacije (ki jo lahko poda vsak) se mora zvezda strinjati, da sprejme ponudbo in obljubiti, da se bo pojavila na slovesnosti in biti pripravljena plačati približno 40.000 ameriških dolarjev. Čeprav je Leonardo zagotovo dokazal, da ima igralske sposobnosti za zaslugo zvezde, je povsem možno, da ga iz prej naštetih razlogov zvezda sploh ne zanima.

Pravzaprav je že več zvezd zavrnilo svoje zvezde, zato je povsem možno, da je DiCaprio del te skupine. Producentka slovesnosti na Pločniku slavnih Ana Martinez je za The Wrap povedala, da je pokojni pevec Prince tej časti rekel ne. “Bil je na mojem seznamu želja. Vendar je menil, da še ni pravi čas.”

Clint Eastwood je še en slavni obraz, ki je zavrnil lastno zvezdo. Vendar je Ana leta 2017 za Today dejala, da je “pred kitajskim gledališčem ostalo še eno mesto, če si jo zaželi.”