fbpx

TO je sestavina, ki bi jo morala vsebovati krema za katerikoli tip kože

Od suhe, kombinirane do mastne, vsaka koža potrebuje to sestavino!

Svet negovalne kozmetike je lahko kar malo strašljiv, še zlasti, če si novinka v tem in šele sestavljaš svojo rutino za nego kože. Serumi, vlažilne kreme, toniki, kreme za oči in čistila lahko poskrbijo, da bo tvoja koža izgledala najlepše kar lahko, ampak samo, če izbereš tiste s primernimi sestavinami za tvojo kožo. Od hialuronske kisline do peptidov in ceramidov, ni enostavno vedeti, katere sestavine so prave za tvojo kožo in katere jo bodo poslabšale.

Vendar pa je med vsemi temi sestavinami ena, ki je primerna za čisto vsak tip kože – niacinamid. Niacinamid je oblika vitamina B3, ki je dober za tvoje telo, hkrati pa izjemno hranljiv za vse tipe kože. Čeprav je sestavina na tržišču prisotna že nekaj časa, si verjetno tudi sama opazila, da je šele v zadnjih nekaj letih prišla v ospredje, saj jo vse več blagovnih znamk začelo vključevati v svoje izdelke.

Kako niacinamid pomaga tvoji koži

Niacinamid za nego kože - Modna.si
Niacinamid za nego kože (Foto: Envato Elements)

Niacinamid je posebna sestavina zato, ker lahko enako dobro zdravi tako mastno kot tudi suho kožo. Če imaš suho kožo, ki se lušči, niacinamid poveča proizvodnjo ceramida in maščobnih kislin v koži, da obnovi prožnost, študije pa kažejo, da je učinkovitejši od vazelina pri zmanjševanju izgube vode in povečanju ravni hidracije kože. Če pa je tvoja koža mastna in nagnjena k aknam pa ti bo niacinamid pomagal, saj deluje protivnetno za bolečo, nežno kožo, zato je še posebej dober pri pomirjanju tistih bolečih velikih, cistam podobnih mozoljev. Poleg tega pa lahko niacinamid sčasoma pomaga zmanjšati količino olja na koži in tako dolgoročno prepreči izbruhe.

Preberi si tudi:
Zakaj bi morala ananas vključiti v svojo prehrano in negovalno rutino - Modna.si

Zakaj bi morala ananas vključiti v svojo prehrano in negovalno rutino

Ananas je s svojim sladkim in kiselkastim okusom lahko okusen dodatek tvoji prehrani skozi vse leto. Velika rezina vsebuje približno 80 kalorij in zagotavlja približno 90 % priporočenega…