Domov » Prehrana & Recepti » To so najboljše začimbe, ki pospešijo tvoj metabolizem

To so najboljše začimbe, ki pospešijo tvoj metabolizem

Prehrana & Recepti
To so najboljše začimbe, ki pospešijo tvoj metabolizem
📷 Profimedia

Kot pravi stari pregovor: “Si, kar ješ,” zato ne hrani svojega telesa s konzervansi in živili, ki vsebujejo nasičene maščobe in se raje drži dobrih stvari! Svoje jedi pa lahko narediš še bolj zdrave s ščepcem začimb, ki spodbujajo tvoj metabolizem.

Če hrepeniš po nečem sladkem, potem se odloči za cimet! Ta sladka začimba pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi in sodeluje pri presnovi glukoze v telesu. Cimet tudi znižuje shranjevanje maščob v telesu, zaradi česar boš posledično začela izgubljati težo.

Kurkuma, ki je prisotna v mnogih indijskih jedeh, ima ogromno zdravilnih koristi. Študije so pokazale, da ima kurkuma anti-redilne lastnosti in zavira vnetja v telesu.

Ingver prav tako neverjetno pomaga pri hujšanju! Ta začimba pomaga pri urejanju holesterola, zmanjšuje vnetja in izboljšuje prebavo. Dodaj ga v solato, smoothie ali pa naredi ingverjev čaj za izjemne shujševalne učinke.

Črni poper, ki je ena od najpogosteje dodajanih začimb v hrano, je dejansko tudi odličen za hujšanje. Črni poper vsebuje piperin – spojino, za katero je dokazano, da ustavlja proizvodnjo maščobnih celic.