Turnir v ulični košarki pred Cityparkom

Nakupovalna destinacija Citypark v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljana vabi vse športne navdušence, da se to soboto, 1. junija, ob 11. uri pridružijo turnirju ulične košarke, ki se bo odvijal na strehi Cityparkove parkirne hiše.

Citypark vabi vse športne navdušence, da se udeležijo ulične košarke - Modna.si
Citypark vabi vse športne navdušence, da se udeležijo ulične košarke (Foto: Robert Krumpak)

Turnir, za katerega ni potrebno plačati prijavnine, je namenjen vsem mladim, ki jim šport in zabava pomenita ritem življenja. Vsaka šola, društvo ali organizacija lahko prijavi več ekip.

Če že imate ekipo, se na turnir še vedno lahko prijavite preko prijavnice tukaj,  sicer pa se turnirju lahko pridružite kot gledalci, saj je ogled turnirja prav tako brezplačen.

Turnir, za katerega ni potrebno plačati prijavnine, je namenjen vsem mladim, ki jim šport in zabava pomenita ritem življenja - Modna.si
Turnir, za katerega ni potrebno plačati prijavnine, je namenjen vsem mladim, ki jim šport in zabava pomenita ritem življenja (Foto: Robert Krumpak)

Ulična košarja je projekt, katerega na Športni zvezi Ljubljane izvajajo  vse od začetka devetdesetih let, že desetletje pa partnersko pri njem sodeluje tudi nakupovalno središče Citypark.  Je igra dveh trojk na en koš. Namen igre je zabava in razvedrilo vseh starosti na ulici. Vse ekipe so razvrščene po starostnih kategorijah in spolu. Najpomembnejše pravilo ulične košarke je ferplej, saj si igralci tekmo sodijo sami. Ob igrišču je nadzornik, ki tedaj, ko se ekipi ne moreta sporazumeti, sprejme dokončno odločitev.