Domov » Prehrana & Recepti » Uspešno nad gube: Pred 8. zjutraj bi morala uživati TO živilo

Uspešno nad gube: Pred 8. zjutraj bi morala uživati TO živilo

Prehrana & Recepti
Uspešno nad gube: Pred 8. zjutraj bi morala uživati TO živilo
📷 Unsplash

Kdo bi si mislil, da lahko ublažiš videz oziroma upočasniš nastanek gub še pred svojo prvo skodelico kave? Živila, ki jih uživaš za zajtrk imajo izjemen vpliv na hrano, ki jo uživaš kasneje za malico, kosilo in večerjo, saj na nek način začrtajo, kako zdrav bo tvoj dan. Obstajajo pa določena protivnetna živila, ki imajo še nekoliko več koristi, saj vsebujejo tudi ogromno antioksidantov, ki so znani po uspešnem boju proti znakom staranja.

Te zanima, katero protivnetno živilo bi morala vključiti v najpomembnejši obrok dneva?

Borovnice.

Ne le, da so borovnice okusne, sladke in enostaven dodatek v kosmičih, smutijih, palačinkah, ampak tudi kar prekipevajo od hranil. Seznam vitaminov in mineralov v borovnicah je resnično izjemen: vsebujejo za kožo blagodejni vitamin E, pleg tega pa tudi B6, riboflavin in baker. Vendar pa vsebnost vitaminov niti ni njihova najpomembnejša lastnost: borovnice so odlične pri zmanjševanju vnetij v telesu, kar je izjemno pomembno za zdravo kožo.

Za kožo zdravilni antioksidanti v borovnicah so resnično čudežni. Antocianini lahko nevtralizirajo proste radikale, ki so med drugim odgovorni za poškodbe kožnih celic. Ostali antioksidanti v borovnicah, med drugim ferulna in kavna kislina skupaj tvorijo zmagovalno ekipo v boju proti najhujšim sovražnikom tvoje kože – prostim radikalom, ki razgrajujejo kolagen in slabšajo elastičnost.

Ne spreglej tudi izjemnih živil, ki ti pomagajo do sanjskih las in kako ukrepati naslednji dan, če si zaspala z ličili na obrazu?