Valentinov recept: Čokoladna torta brez moke (iz samo 3 sestavin!)

Bogata čokoladna struktura torte je popolna za vsako praznovanje, če jo spečeš v obliki srca pa je kot nalašč za valentinovo! Najboljše pri tem receptu pa je to, da potrebuješ le 3 osnovne sestavine (+ jagode ali katerokoli drugo tebi/vama ljubo sadje).

Čokoladna torta brez moke

Sestavine:

  • 6 velikih jajc
  • 340 g jedilne ali mlečne čokolade – sesekljane ali čokoladnih kapljic
  • 6 jedilnih žlic neslanega masla

Priprava:

1. V posodo ubij vsa jajca in jih na visoki hitrosti miksaj 8 minut oziroma toliko časa, da se njihov volumen ne potroji. Če jih miksaš ročno s kuhinjskih mešalnikom, boš morala miksati nekoliko dlje. Zmes bo postala pastelno rumene barve.
2. V veliko stekleno posodo dodaj čokolado in maslo. V mikrovalovni pečici segrevaj v 30-sekundnih intervalih in vmes vsakič premešaj. Ponavljaj toliko časa, dokler čokolada ni popolnoma stopljena in gladka. Čokolado z maslom lahko stopiš tudi na vodni kopeli.
3. Pečico segrej na 175°C.
4. Jajčno mešanico postopoma dodajaj k čokoladi, približno 1/5 mešanice naenkrat. V smeri urinega kazalca nežno mešaj s spatulo oziroma lopatico toliko časa, da je jajčna mešanica popolno vmešana v čokolado. Pozor: ne smeš mešati z mešalnikom, saj bodo jajca padla skupaj in torta ne bo narastla.
5. Namasti okrogel pekač s premerom 15 – 18 cm in ga obloži s peki papirjem. Maso nato vlij v pekač.
6. Postavi v segreto pečico in peci 40-50 minut oziroma dokler površina torte ne razpoka.
Vzemi iz pečice in počakaj, da se ohladi. Torta se bo med ohlajanjem nekoliko sploščila. Nato jo okrasi po želji in postrezi.

Ne spreglej pa tudi receptov za presne jagodne “milkshake” srčke, srčkaste čokoladne prestice in čokoladne jagodne srčke!