Varčevalni nasveti: Kako jesti v restavraciji in prihraniti nekaj denarja

Bila si na odlični poti, da ta mesec privarčuješ nekaj denarja, potem pa ste se odpravili na eno pijačo, ki so ji sledile še druga in tretja, kasneje pa tudi večerja. In ko pogledaš račun te skoraj kap. Koliko je stal rosé?! Sledijo štirje super preprosti nasveti, s katerimi boš v vsaki restavraciji prihranila nekaj denarja.

Meni si že prej oglej na spletu

Vzelo ti bo le minuto časa, da si že doma ali v službi ogledaš meni restavracije, v katero se odpravljate. V miru preglej jedi in pijače ter njihove cene.

Naroči pijačo iz odprte steklenice ali pa skupaj naročite eno steklenico

Koktejl se zdi veliko bolj zabavna opcija, vendar pa je tudi dražja v primerjavi s kozarcem vina iz odprte steklenice. V primeru, da ima več oseb za mizo namen piti vino, pa skupaj naročite eno steklenico – veliko ceneje, kot če bi naročali po kozarcih. Ali pa naroči vodo v kozarcu – popolnoma zastonj!

Odpovej se mesu

Za nekatere je to precej težko. Ampak, brezmesne jedi (kot so testenine, rižote ali solate) običajno stanejo precej manj kot jedi, ki vsebujejo zrezke. Torej, če je tvoj ‘budget’ omejen, se v restavraciji vedno odloči za vegetarijansko opcijo.

Preskoči sladico in se po večerji raje odpravi v bližnjo slaščičarno

Tako kot si predčasno raziskala meni restavracije, po spletu malo pobrskaj tudi, katere slaščičarne so v bližini restavracije. Čeprav sladica za 5€ v restavraciji izgleda odlično, pa je prav tako slasten tudi sladoled za slaba 2€ v slaščičarni za vogalom.