Veganski posladek: Beljakovinska čokoladna krema
Rezine hrustljavega jabolka in sveže jagode so že same po sebi dovolj sladke, ampak ali ni vse vedno še boljše z dodatkom čokolade? Tvoj klasični prigrizek lahko popestriš s to gladko, ‘mousseasto’ čokoladno kremo. Narejena je iz mandljev, čičerike in datljev, zato ti zagotavlja ogromno vlaknin in beljakovin, hkrati pa ne vsebuje popolnoma nič dodanega sladkorja!
Z uporabo multipraktika ali blenderja boš kremo priprava z lahkoto, zato je kot nalašč za sladico po večerji ali pa kot prigrizek na zabavi. Kremasta tekstura in robusten okus čokoladnega humusa bo pri vsakem prebudil brbončice! Boš sploh še lahko jedla sadje samostojno brez te božanske kreme?
Beljakovinski čokoladni humus
Sestavine:
- 1/4 skodelice mandljev
- 5 datljev, izkoščičenih
- 425 g kuhane čičerike (ali iz konzerve, sprane in odcejene)
- 1/4 skodelice nesladkanega kakava v prahu
- 2 čajni žlički javorjevega sirupa
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1/4 čajne žličke mletega cimeta
- 1/2 skodelice vanilijevega sojinega mleka
Priprava:
1. Stresi mandlje v multipraktik in miksaj, dokler ne nastane mandljevo maslo, kar je približno 5 minut.
2. Maslu dodaj ostale sestavine in miksaj do gladkega.
3. Postrezi takoj k sveže narezanemu sadju ali prestam, ostanek kreme pa shrani v neprodušno zaprti posodi v hladilniku.
Ne spreglej tudi recepta za veganske pohane šnite!