Veganski recept: Čokoladni muffini iz rdeče pese
En muffin vsebuje le 170 zdravih kalorij!
Sočni, veganski muffini z dvojno čokolado in skrivno sestavino – rdečo peso – so zdravi in izjemno enostavni za pripravo! Kadarkoli bodo potešili tvoje hrepenenje po čokoladi.
Čokoladni muffini iz rdeče pese
Sestavine:
- 2 porciji lanenih jajc (2 jedilni žlici (14 g) zmletega lanenega semena + 5 jedilnih žlic (75 ml) vode)
- 1 skodelica pireja iz rdeče pese (ali iz buče, jabolk itd.)
- 1/4 skodelice javorjevega ali agavinega sirupa
- 1/3 skodelice kokosovega sladkorja
- 1/4 čajne žličke soli
- 1 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 1/4 skodelice stopljenega kokosovega olja ali veganskega masla
- 1/4 skodelice nesladkanega mandljevega mleka
- 1/2 skodelice presnega kakava v prahu
- 1 1/3 skodelice pirine moke
- 1/3 skodelice veganskih čokoladnih kapljic ali sesekljane veganske čokolade + dodatno za posip
Priprava:
1. Skuhano rdečo peso v multipraktiku zmiksaj v pire.
2. Pečico segrej na 190°C. Pekač za 12 muffinov rahlo namasti.
3. V večji posodi naredi lanena jajca in pusti stati 5 minut.
4. Dodaj pesin pire, stopljeno olje, javorjev ali agavin sirup, kokosov sladkor, sodo bikarbono, sol in stepaj 45 sekund.
5. Vmešaj mandljevo mleko in še enkrat stepaj.
6. Dodaj kakav v prahu in moko ter premešaj z lopatico, vendar ne preveč. Če se ti zdi masa pregosta, dodaj malo mandljevega mleka, vendar mora biti gosta in nikakor ne tekoča.
7. Nazadnje vmešaj še čokolado. Maso razdeli v 11 do 12 skodelic za muffine in po vrhu posuj še malo čokolade.
8. Peci 17-22 minut oziroma dokler ne izvlečeš iz sredine čistega zobotrebca.
9. Pusti ohlajati v pekaču nekaj minut.