Veganski recept: Rezine z vanilijevo kremo
Zagotovo si že vsaj enkrat v življenju jedla kremšnito. In zagotovo veš, da ni ravno zdrava sladica, saj vsebuje ogromno rafiniranega sladkorja in nezdravih maščob. Če si ljubiteljica vanilijeve kreme, potem boš navdušena nad vegansko različico, za katero potrebuješ le 6 sestavin.
Veganske rezine z vanilijevo kremo
Sestavine:
- 2 lista listnatega testa
- 1 skodelica nesladkanega mandljevega mleka
- 4 jedilne žlice koruznega škroba
- 1 skodelica polnomastnega kokosovega mleka v konzervi
- 1/2 skodelice riževega sirupa
- 2 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta ali po okusu
- majhen ščepec kurkume v prahu – za barvo, neobvezno
- sladkor v prahu, neobvezno
Priprava:
1. Za testo: Speci testo po navodilih na embalaži.
2. Počakaj, da se popolnoma ohladita, nato pa ju razreži na 20 x 20 cm velike kvadrate.
3. Za kremo: V večji lonec zlij mandljevo mleko in dodaj koruzni škrob ter stepaj do gladkega. Dodaj še ostale sestavine (razen sladkorja v prahu) in lonec postavi na srednje močen ogenj.
4. Redno mešaj s silikonsko spatulo. Krema se bo najprej začela tvoriti na dnu posode, zato je obvezno postrgaj in vmešaj, da imaš konstantno gladko zmes. Ko se začne tekočina gostiti, znižaj temperaturo. Konstantno mešaj, dokler ne nastane gosta krema, podobna pudingu – to traja približno 8 do 10 minut.
5. Kremo prelij preko listnatega testa in drugi list listnatega testa položi na vrh. Pusti ohlajati 10 minut, nato pa postavi pecivo za vsaj 4 ure v hladilnik.
6. Po želji pred serviranjem posuj po vrhu rezine sladkor v prahu.