Domov » Praznično » Velikonočna jajca: Stajliš z barvami pošpricana jajca

Velikonočna jajca: Stajliš z barvami pošpricana jajca

PrazničnoPrehrana & Recepti
Velikonočna jajca: Stajliš z barvami pošpricana jajca
📷 Monsters Circus

Se še spomniš, kako si kot otrok pomočila čopič v barvo, s prstom upognila ščetine in z barvo pošpricala bel list papirja? No, kaj pa če bi bil ta bel list papirja jajce?

Ustvarjanje teh z barvami pošpricanih pirhov je izjemno enostavno in zabavno, zaradi česar bodo med “barvanjem” neizmerno uživali tudi otroci. Pomembno je le, da prostor in okolico, kjer se bo sprejalo in špricalo jajca, dobro zaščitiš s časopisnim papirjem, ustvarjalci pa nosite oblačila, ki vam jih ni škoda in so lahko malo pošpricana z barvami.

Stajliš z barvami pošpricana jajca

Potrebuješ:

  • jajca; izpihana in posušena v notranjosti
  • sprej v zlati (ali srebrni) barvi
  • barve: bela, roza, črna itd.
  • več čopičev za različne barve

Postopek:

1. Jajca položi v embalažo za jajca. Najprej nanesi dva sloja zlatega spreja z ene strani, nato pa jajca obrni in nanesi dva sloja zlate barve še na drugi strani. Med sloji vedno počakaj dovolj dolgo časa, da se barva popolnoma posuši.

(Monsters Circus)

2. Ko so zlata jajca popolnoma suha, je čas za zabavni del. S pomočjo čopiča in svojega prsta jajca pošpricaj z barvo. Čopič pomoči v barvo po svoji želji, ga postavi v bližino jajca, s prstom upogni ščetine in jih spusti. Postopek lahko na istem jajcu večkrat ponoviš z različnimi barvami.
3. Počakaj, da se jajca popolnoma posušijo (nekje 1-2 uri), nato pa jih uporabi za domačo dekoracijo ali pa z njimi obdari svoje najbližje.