Velikonočni sladoled s čokoladnimi jajčki
Potrebuješ le 3 sestavine!
Velikonočni sladoled s čokoladnimi jajci
Sestavine:
- 3 skodelice sladke smetane
- 6 decilitrov oslajenega kondenziranega mleka (kako ga narediš sama, izveš v nadaljevanju)
- 2 skodelici čokoladnih jajc + za okras
Priprava:
1. Stepi sladko smetano.
2. Vlij kondenzirano mleko in ga previdno vmešaj, da ne uničiš stepene smetane. Nato vmešaj še 2 skodelici čokoladnih jajc.
Opomba: Za kondenzirano mleko potrebuješ 1,2 l mleka in 230 g sladkorja. Mešanico zavreš v posodi in jo nato kuhaš (ne sme vreti) na zmernem ognju še 2 uri, da polovica tekočine povre. Med kuhanjem vsakih 15 minut premešaš. Mleko ohladiš in uporabiš v sladici.
3. Zmes prelij v ozek pravokotni pekač in po vrhu potresi čokoladna jajca, ki jih lahko prej malo nasekljaš.
4. Postavi v zamrzovalnik za vsaj 4 ure oziroma najbolje čez noč.
Ne spreglej tudi, kako narediš presna čokoladna gnezda z jajčki, velikonočna Oreo jajčka iz samo 4 sestavin in velikonočne jajčne cupcakese z belo čokolado!