Viralni recept: Beljakovinski čokoladni mousse iz tofuja
Obožujete sladice, vendar želite hkrati poskrbeti tudi za svoje zdravje in vnos beljakovin? Potem boste navdušeni nad receptom za beljakovinski čokoladni mousse iz tofuja, ki združuje bogat čokoladni okus s hranilno vrednostjo tofuja. Ta mousse je idealna izbira za vse, ki iščejo zdravo alternativo tradicionalnim sladicam, ne da bi pri tem morali žrtvovati okus. Čokolada je polna antioksidantov in magnezija, tofu pa je dober vir beljakovin, kalcija in kalija.
Preprost in okusen recept je na svojem Instagram profilu @emthenutritionist objavila nutricionistka Emily. Spodaj izveste, kako lahko v le nekaj korakih pripravite to čokoladno poslastico, ki bo zadovoljila vaše sladkosnedne brbončice.
Beljakovinski čokoladni mousse iz tofuja
Sestavine (za 4 porcije):
- 100 g 70% temne čokolade, stopljene
- 2 zvrhani čajni žlički presnega kakava v prahu
- 2 zvrhani čajni žlički medu
- ščepec soli
- 300 g svilnatega tofuja
- neobvezno: nastrgana lupinica 1 pomaranče; po želji lahko dodate tudi beljakovine v prahu.
Priprava:
1. Čokolado nalomite v posodico in jo po nekaj sekund naenkrat segrevajte v mikrovalovni pečici, da se povsem stopi.
2. Vse sestavine dajte v blender ali multiraktik in zmiksajte do gladkega.
3. Postrezite takoj s sadjem ali hranite v nepredušno zaprti posodi v hladilniku do 7 dni. Ko se bo krema ohladila, se bo nekoliko zgostila.
Preberi si tudi:
Recept: Veganska in brezglutenska Nutella (samo 5 sestavin)
Boljša in bolj zdrava od kupljene! Bogata in kremasta veganska Nutella je polna lešnikov, kokosovega sladkorja, kakava v prahu in s pridihom vanilije. Je neprimerljivo boljša od Nutelle…