Vse, kar moraš vedeti o vijoličnem šamponu

In zakaj ga potrebuješ tudi ti!

Vijoličen šampon je en od tistih čarobnih lepotnih izdelkov, za katerega ne vedo vsi, vendar bi vsekakor morali. Če so tvoji blond lasje postali medeno-rumenkaste barve, potem ti lahko vijoličen šampon prihrani obisk pri frizerju.

Kdo ga potrebuje? Naravne in pobarvane svetlolaske, dame s sivimi lasmi in vsaka z blond konicami ali prameni.

Kaj je vijoličen šampon? Je točno to – šampon, ki je obarvan vijolično. Obstaja tudi kar nekaj vijoličnih balzamov, tretmajev in izdelkov za oblikovanje, vendar vsi služijo istemu namenu, tako da ne potrebuješ vseh vijoličnih izdelkov, ki obstajajo, ampak bo dovolj le eden. Ne veš, katerega bi kupila? Vsekakor vijolični šampon in morda občasno vijolični balzam.

Kako deluje? Tako kot pri ličenju, ko uporabiš določene barve, ki nevtralizirajo druga drugo. In glede na to, da rumena barva leži na barvnem kolesu nasproti od vijolične, bo vijoličen šampon nevtraliziral rumenkaste in tople odtenke, ki so se naselili na tvoje lase.

Kako pogosto bi ga morala uporabljati? Začni postopoma z uporabo enkrat na teden. Če opažaš, da ni željenega učinka, lahko povečaš pogostost uporabe na dva- do trikrat tedensko.

Kakšnega bi morala uporabljati? To je predvsem odvisno od tega, kako svetli so tvoji lasje. Na splošno gledano, temno vijolični šamponi delujejo odlično na belo-platinastih blondinkah, sivih in zelo blond pramenih. Če so tvoji lasje medene barve ali imaš narejen balayage oziroma pramene, potem bo navaden vijoličen šampon povsem zadovoljivo opravil svoje delo.

Bo lase obarval vijolično? Ne, če ga pravilno uporabljaš – kar pomeni, da ga pustiš na laseh le toliko časa, kot je nujno potrebno. Če so tvoji lasje postali zelo rumenkasti, pusti šampon na laseh 5 do 10 minut; če pa imajo lasje le malo medenastega pridiha, bodo 2 do 3 minute povsem zadostovale.

Te morda zanima tudi, katerih 5 presenetljivih in učinkovitih sestavin izjemno pospeši rast las in katera olja so najboljša za vsak tip las?