Warner Bros. Discovery predstavlja Max v Sloveniji 21. maja

Max bo najprej na voljo v Srednji in Vzhodni Evropi, nordijskih državah in na Iberskem polotoku

· Kmalu zatem sledijo Francija, Poljska in Nizozemska

· Premiera 2. sezone »Zmajeve hiše« (House of the Dragon) bo na Maxu 17. junija

· Max je edina platforma, na kateri bo možno v živo in v celoti spremljati olimpijske igre v Parizu 2024, v 25 evropskih državah, kjer bo platforma na voljo

Podjetje Warner Bros. Discovery (v nadaljevanju: WBD) je danes objavilo, da bo Max, njegova izboljšana pretočna platforma, v prvih evropskih državah predstavljena 21. maja. Max združuje nepogrešljivi program HBO Max, Discoveryjeve zanimive vsebine iz resničnega življenja in vrhunsko akcijo Eurosportove premium naročniške storitve ter ustvari popolno izkušnjo gledanja za vso družino. TV-oddaje, novi in kultni filmi, športni prenosi, ki jih ne smete zamuditi, in vodilni televizijski kanali v izbranih državah so od zdaj zbrani na enem mestu.

Od 21. maja bo Max na voljo v Srednji in Vzhodni Evropi, nordijskih državah in na Iberskem polotoku, nato sledi predstavitev na Poljskem, Nizozemskem, v Franciji in Belgiji*. Francija in Belgija sta prvi novi državi, kjer je WBD uvedel storitev pretakanja po več kot dveh letih. Z lanskoletnim lansiranjem v ZDA in Latinski Ameriki, letošnjim na Karibih in prihajajočo predstavitvijo v Evropi, bo Max na voljo v 25 državah v Evropi ter 65 državah in ozemljih po vsem svetu.

JB Perrette, predsednik in izvršni direktor oddelka Global streaming & Games pri Warner Bros. Discovery, je ob napovedi uvedbe Maxa na televizijskem festivalu Series Mania dejal:

»Max je pretočni dom Warner Bros. Discovery. Gradi na naši dolgoletni dediščini v Evropi ter združuje raznovrstno in bogato kulturo zabave z naših platform in omrežij, od zdaj na enem mestu. Neprimerljiva vsebina, ki jo ponujamo na Maxu, od serije ‘Zmajeva hiša’ (House of the Dragon) do olimpijskih iger v Parizu 2024, ponuja nekaj za vsako razpoloženje in vsako priložnost.«

Jamie Cooke, generalni menedžer za območje Srednje in Vzhodne Evrope, Bližnjega vzhoda in Turčije, EMEA Creative & Pay TV pri Warner Bros. Discovery, je dejal:

»Neskončno sem navdušen, da bo Max prišel v Slovenijo, na Hrvaško, v Srbijo, Bosno in Hercegovino, Severno Makedonijo, Črno goro ter pet drugih držav v Srednji in Vzhodni Evropi**, kar odpira novo poglavje dolge dediščine v naši regiji. Na Maxu bomo ponudili najboljše svetovne uspešnice ter nagrajene lokalne dokumentarce in serije, kot so ‘Apolonia, Apolonia’, ‘Pianisti’ (Pianoforte), ‘Spy/Master’ in ‘Vika!’ ter uživali v novih vznemirljivih zgodbah, kot so ‘Zmajeva hiša’ (House of the Dragon), ‘Poljubi prihodnost’ (Kiss the Future) in dokumentarni film ‘Nebo nad Zenico’ (Nebo iznad Zenice), ki bodo takoj po predstavitvi na voljo za ogled na enem mestu.«

Vsebinska ponudba

 

Wonka - Modna.si
Wonka (Foto: Max)

Predstavitev pretočne platforme Max v Evropi zaznamuje vrnitev težko pričakovane serije HBO Original »Zmajeva hiša« (House of the Dragon), ki bo v Evropi premierno predvajana 17. junija. Max bo v Evropo prinesel novo izkušnjo pretakanja z več kot dvakratno količino vsebine, ki je trenutno na voljo na HBO Max. To poletje bo Max edina platforma, na kateri bo možno v živo in v celoti spremljati olimpijske igre v Parizu 2024, v 25 evropskih državah, kjer bo platforma na voljo. Prenos olimpijskih iger bo vključen v vse naročniške pakete, kar bo prav vsem naročnikom zagotovilo popoln dostop do največjega športnega dogodka na svetu.

Olimpijske igre Pariz 2024 - Modna.si
Olimpijske igre Pariz 2024 (Foto: Max)

Max z edinstveno kombinacijo neprekosljive raznolikosti in vrhunske kakovosti ter ikoničnimi franšizami in močno izkušnjo izstopa med ponudniki pretočnih vsebin. Naročniki storitve Max bodo lahko uživali v širokem naboru kakovostne zabave – od filmov Warner Bros., kot so »Barbie«, »Aquaman in izgubljeno kraljestvo« (Aquaman and the Lost Kingdom) in »Wonka«, do serij HBO Original, kot so »The Last of Us«, »Beli Lotos« (The White Lotus), »Evforija« (Euphoria), »Pravi detektiv: Dežela teme« (True Detective: Night Country), »Režim« (The Regime), »Simpatizer« (The Sympathizer), »Prekletnik« (The Jinx Part Two) in prihajajoča nova komedija »The Franchise«.

Na Max prihaja produkcija Max Original, ki temelji na priljubljenih likih Warner Bros., vključno z naslovi, kot so »Pingvin« (The Penguin), »Dobrodošli v Derryju« (Welcome to Derry, predzgodba serije IT Stephena Kinga) in poljskim politično-vohunskim trilerjem »Eastern Gate«. Filmi iz obsežne knjižnice WB, vključno s franšizo Harry Potter in naslovi, kot so »Matrica« (The Matrix), »Vitez teme« (The Dark Knight), »Joker« in »Gospodar prstanov« (Lord of the Rings) ter priljubljenimi resničnostni šovi, kot so »90 dni do poroke« (90 Day Fiancé), »Zlata mrzlica« (Gold Rush) in »Prenove hiš« (Fixer Upper) iz Discoveryja, bodo tudi del ponudbe.

Dodatek Šport bo ljubiteljem športa ponudil obsežno pokritost večjih mednarodnih in evropskih športnih dogodkov, vključno z vsemi teniškimi turnirji Grand Slam, kot so Australian Open, Roland-Garros in US Open, kolesarskimi dirkami Grand Tours – Dirko po Italiji, Franciji in Španiji, Žensko dirko po Franciji, 24 ur Le Mansa ter svetovnimi prvenstvi in pokali v najbolj priljubljenih zimskih športih. Pravice za prenos so odvisne od posamezne države.

Naročniški paketi

Max bo ponudil izbiro različnih naročniški paketov in Šport, ki ga je mogoče dodati h katerikoli osnovni naročnini***. Vse podrobnosti o cenah bodo objavljene v naslednjih tednih. Cene se bodo razlikovale glede na državo.

Standardni paket:

 • Uporabniki lahko pretakajo vsebino na 2 napravah hkrati.
 • Vsebina bo na voljo v Full HD ločljivosti.
 • Naročnina bo omogočila do 30 prenosov razpoložljive vsebine za ogled brez povezave.
 • Prenos olimpijskih iger v Parizu 2024 je vključen.

Premium paket:

 • Zagotavlja najboljšo uporabniško izkušnjo.
 • Uporabniki lahko pretakajo vsebino na do 4 napravah hkrati.
 • Full HD ali 4K ločljivost in z zvokom Dolby Atmos (če je na voljo).
 • Naročnina omogoča do 100 prenosov razpoložljive vsebine za ogled brez povezave (veljajo omejitve).
 • Prenos olimpijskih iger v Parizu 2024 je vključen.

Šport:

 • Dodatek Šport ponuja poročanje o vrhunskih športnih dogodkih, vključno s teniškimi turnirji Grand Slam, kolesarskimi dirkami Grand Tours, 24 ur Le Mansa ter linearnimi kanali Eurosport 1 in Eurosport 2.
 • Stranke naj preverijo lokalni spored zaradi razpoložljivosti pravic v svojih državah.
 • Šport se prodaja kot dodatek h katerikoli osnovni naročnini.
 • Uporabniki lahko pretakajo športne vsebine na 2 napravah hkrati (od razpoložljivega števila naprav osnovnega naročniškega paketa).

Obstoječi naročniki na HBO Max bodo lahko odkrili novo izkušnjo na Maxu, medtem ko bodo obdržali svoje trenutne profile in zgodovino ogledov ter nadaljevali svojo Max pustolovščino tam, kjer so končali. V nekaterih primerih, odvisno od naprave ali operacijskega sistema, bo aplikacija HBO Max samodejno posodobljena na aplikacijo Max. V drugih primerih bodo uporabniki, ko odprejo svojo aplikacijo HBO Max, pozvani, da prenesejo novo aplikacijo Max, kar jim bo omogočilo, da začnejo raziskovati novo platformo v le nekaj klikih. Naročniki Eurosport Premium SVOD bodo kmalu obveščeni, kako se naročiti na Max.