Weekend.16 prinaša aktualne teme in nov festival HR.Weekend, posvečen človeškim potencialom

Organizatorji Weekend Media Festivala, največje regionalne konference, so včeraj v novo-odprtem hotelu Zonar Zagreb predstavili teme in najvidnejša imena Weekenda.16 ter veliko novost – širitev na področje upravljanja s človeškimi viri – nov festival HR.WEEKEND. Festival, ki združuje in povezuje največja imena iz sveta medijev, komunikacij in gospodarstva, bo potekal od 21. do 24. septembra v že znanih prostorih stare tobačne tovarne v Rovinju.

„Weekend.16 prinaša kar nekaj razburljivih novic, že ​​zdaj pa lahko napovemo priznane strokovnjake, kot so Kishore Mahbubani, strokovnjak za Azijo in nekdanji predsednik Varnostnega sveta ZN, Tanya Golesic, uspešna Hrvatica, ki je osvojila svet luksuzne mode, in Boris Jokić, ki bo spodbudil razpravo o fenomenu TikTok in njegovem vplivu na mlade generacije. Aljoša Bagola bo spregovoril o temi sreče, posebna pozornost pa bo namenjena stanju podjetništva in njegovi prihodnji usmeritvi. Novost je, da ima Weekend.16 prvič tudi posebnega svetovalca pri organizaciji festivala – AI tehnologijo. Seveda se bo program vrtel tudi okoli vseprisotne teme umetne inteligence, najnovejših praks in napovedi na področju digitalne revolucije. Največja novost je zagotovo festival HR.Weekend, ki je posvečen najnovejšim dosežkom in trendom na kadrovskem področju.“, je izpostavil Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala in agencije Pepermint.

Prvi HR.Weekend, ki bo potekal v sklopu Weekend.16, je namenjen vsem kadrovikom, delodajalcem in predstavnikom podjetij ter vsem, ki jih zanima razvoj in uporaba inovativnih strategij upravljanja s človeškimi viri. V Rovinj prinaša impresivna imena. Udeleženci bodo imeli priložnost slišati dr. Nikolaosa Dimitriadisa, direktorja in soustanovitelja vodilnega podjetja na področju nevroznanosti Trizma Neura, ki nevroznanost in vedenje povezuje s področjem marketinga, komunikacij, vodenja in izobraževanja. Drugo veliko ime z bogatimi izkušnjami je zagotovo Munawar Ahmed, predavateljica vodenja, etike in strokovne prakse na School of Visual Arts (SVA) ter gostujoča predavateljica na Stanfordu, ki uči izkušene ekipe, kako delovati učinkovito, a tudi humano, in trdno verjame, da lahko ima oboje.

Weekend.16 - Modna.si
Nevena Rendeli Vejzović, Kristina Miljavac, Tomo Ricov in Daniel Ackermann

„Od prvega Vikenda do danes so se spremenile vse panoge. Največji premik in napredek pa je opaziti prav v HR panogi. Kadrovska služba danes ni več »kadrovska«, temveč eden najpomembnejših stebrov podjetja. Tako je nastala ideja o HR.Weekendu, festivalu, ki je več kot le konferenca, s številnimi paneli in predavanji, na katerih bodo sodelovali vsi najpomembnejši akterji te industrije, pa tudi “vikend” doživetji – druženje, mreženje in dobra zabava. Poleg tega bodo vsi obiskovalci HR.Weekenda lahko sodelovali v programu Weekend Media Festivala in obratno. S tem bomo HR.Weekend povezali in ne izolirali, kar je naš cilj že od prvega dne,“ je povedal Daniel Ackermann, direktor HR. Weekend in soustanovitelj podjetja Degordian.

Weekend.16 je odlična priložnost za vpogled v mednarodne perspektive. Vpogled v položaj Azije na svetovnem geopolitičnem prizorišču bo podal Kishore Mahbubani, profesor na Nacionalni univerzi v Singapurju, ugleden singapurski diplomat, intelektualec in avtor več knjig o globalni politiki in mednarodnih odnosih ter nekdanji predsednik Varnostnega sveta ZN.

Iz sveta modne industrije prihaja svetovno ime s hrvaškimi koreninami, Tanya Golesic, nekdanja predsednica uprave Jimmy Choo, ki si je z nizanjem poslovnih uspehov na vodilnih položajih v nekaterih najuspešnejših modnih podjetjih pridobila izjemne vodstvene izkušnje in oplemenitila svojo bogato biografijo.

Odgovore na aktualno vprašanje, ali lahko izobraževanje, odraščanje in mladost preživijo umetno inteligenco in Tik Tok, bo razkril vedno veseli znanstvenik Boris Jokić, ki je magistriral in doktoriral s področja pedagoških ved na Univerzi v Cambridgeu. Od leta 2002 pa je zaposlen v Centru za raziskave in razvoj izobraževanja na Inštitutu za družbena raziskovanja v Zagrebu.

„Adris je ponosni generalni pokrovitelj in gostitelj Weekend Media Festivala že od njegove prve izvedbe. Ko napovedujemo že 16. edicijo, je treba opozoriti, da so redki dogodki, ki so preživeli tako dolgo, a ostajajo enako aktualni. Zdi se, da svojo odpornost in dolgo življenjsko dobo WMF dolguje prav svojemu edinstvenemu konceptu, od katerega ne odstopa. Iz te zmagovalne formule ne smemo izpustiti niti edinstvene lokacije stare tovarne v Rovinju in sistematičnega prizadevanja Adrisa in Maistre za pozicioniranje Rovinja kot prepoznavne in zaželene turistične destinacije. Zavedamo se, da so festivali, kot je Weekend Media Festival, pomemben element promocije turistične destinacije, še posebej v pred in posezoni,“ je povedala Kristina Miljavac iz korporativnega komuniciranja Skupine Adris.

Med drugimi zanimivimi dogajanji bodo na Weekendu.16 razglašeni tudi zmagovalci natečaja Food Tech start-up, ki ga organizirajo Maistra, Infobip, Pepermint in Kaufland. Natačaj je zasnovan z namenom iskanja novih in kreativnih idej ter podpiranja rastočih upov živilske industrije, gostinstva in maloprodajne industrije. Natečaj je bil najavljen na Weekend Food Festivalu aprila. Vsi zainteresirani start-upi se še vedno lahko prijavijo tukaj.

Vse informacije in novice o Weekendu lahko spremljate na spletni strani weekend.hr in preko uradnih Instagram (@weekendmediafestival) in Facebook (@Weekend.Media.Festival) kanalov.