Domov » Lepota & zdravje » Wellness vikend: Vse, kar moraš vedeti o soku iz zelene

Wellness vikend: Vse, kar moraš vedeti o soku iz zelene

Lepota & zdravjePrehrana & ReceptiZdravje
Wellness vikend: Vse, kar moraš vedeti o soku iz zelene
📷 Annie Jeffrey / Instagram

Če si v zadnjem času kaj pregledovala socialna omrežja, potem si zelo verjetno opazila, da vsi pijejo živo zelen sok. In ne, to ni običajen smoothie iz listnatega ohrovta, špinače, kumar itd., ampak je sok narejen iz le ene zelenjave – zelene.

Najnovejši trend je kot nevihta zavzel wellness prostor in obsedel tako zvezdnice kot tudi influencerke, ki ena za drugo hvalijo koristi soka iz zelene. Pa je res tako zelo zdravilen?

Dejstvo je, da zelena vsebuje različne vitamine (vključno z A, C in K) in minerale, ki dokazano pomagajo pri zniževanju krvnega tlaka, izboljšanju zdravja črevesja in zmanjševanju vnetij v telesu. Poleg tega pa je zelena tudi polna antioksidantov, ki so povezani z zdravjem in videzom naše kože. Najpomembneje pa je, da ta zelenjava vsebuje zelo visok odstotek vode in elektrolitov in kot vsi vemo, je hidracija ključnega pomena.

Kako sok narediš sama doma? Potrebuješ le sokovnik in zeleno. V kolikor nimaš sokovnika pa lahko zeleno dodaš tudi v jutranji smoothie, saj je dodatek hidracije, vitaminov in mineralov v smutiju vedno dobrodošel.