Zakaj je bolje uporabljati čistilni balzam

Verjetno si že slišala za čistilne balzame in zagotovo so se ti zdeli totalno nesmiselni proizvod, saj smo že od nekdaj navajeni, da nam umazanijo, maščobo in oblikovalne proizvode z las odstranijo šamponi. Sestavine tradicionalnih šamponov vsebujejo kemikalije in detergente. Prepoznamo jih pod imeni sulfati in z las poleg umazanij odstranijo tudi hranilne snovi. Sulfati povzročajo tudi, da se šamponi dobro penijo, kar večina med nami jemlje kot temeljito čiščenje las, vendar si z nanašanjem teh kemikalij na lase vbistvu delamo več škode kot koristi.

Čistilni balzami z las nežno odstranijo vso umazanijo, pri tem pa ne odstranijo naravnih olj z lasišča, ki poskrbijo za navlaženost las. Njihova sestava vsebuje samo takšne sestavine, ki so dobre za lase in lasišče, brez kakršnihkoli detergentov in kemikalij. To metodo umivanja las že zelo dolgo prakticirajo ženske s kodrastimi lasmi in pa Chaz Dean, ki je ustvaril enega izmed najbolj priljubljenih čistilnih balzamov do sedaj (Wen). “Co-washin” (Conditioner washing) je izraz, ki so ga sprejeli že zelo dolgo nazaj, ko so ženskam z zelo kodrastimi in močnimi lasmi umivali lase z balzamom in ženske s tankimi in ravnimi lasmi so sedaj planile po njem, saj ta metoda umivanja zagotavlja sijoče in zdrave lase.

Čistilni balzami so eni izmed redkih univerzalnih proizvodov za lase, kar pomeni, da jih lahko uporablja vsakdo neglede na tip ali barvo las. Mnoge ženske, ki si barvajo lase, prisegajo na te pripravke, saj preprečujejo bledenje barve in obnovijo stopnjo navlaženosti. So kot nalašč za nekoga, ki ima kemično obdelane lase, saj zmanjšajo škodo in zmehčajo naravne kodre.

Izdelki so namenjeni uporabi na mokrih laseh točno tako, kot bi uporabila šampon – vmasiraš ga v lasišče in razneseš tudi po celotni dolžini las vse do konic. Čistilni balzam lahko pustiš na laseh nekaj minut oz. ta čas ko se tuširaš in s tem še povečaš nahranjenost las.

Povečaj zdravje in svilnost svojih las v enem samem koraku! 😉