Zakaj Meghan Markle prisega na pravilo ‘čevlji plus 2’

Meghan Markle se na rdečih preprogah vedno pojavi v visokih petah in njeni čevlji skrivajo eno veliko skrivnost – vedno so ji nekoliko preveliki.

Ne, to nikakor ni modni spodrsljaj. Meghan namenoma nosi prevelike čevlje in razlog je genijalen – da bi se izognila žuljem.

Zvezdnice pogosto za javne dogodke in rdeče preproge izberejo številko ali dve prevelike čevlje in to iz enega razloga, s katerim se lahko vse poistovetimo – da se izognemo žuljem. Ko so čevlji nekoliko preveliki, to pomeni, da tudi če stopala otečejo zaradi dolgotrajnega stanja (na primer na podelitvah in slovesnostih), se koža ne bo drgnila ob čevelj, kar bi povzročilo žulje.

Torej, ko boš naslednjič kupovala čevlje z visoko peto, razmisli o tem, da kupiš vsaj eno številko večje, če zlasti če veš, da jih boš nosila dlje časa. V kolikor te skrbi, da bi ti čevlji preveč plesali okoli noge, si lahko pomagaš z raznimi silikonskimi blazinicami, v primeru salonarjev oziroma čevljev z zaprtim sprednjim delom, pa lahko sprednji del malo zapolniš z bombažno vato, ki bo tudi olajšala pritisk prstov proti konici čevlja. Idealni za nakup večje številke pa so tudi salonarji, ki imajo preko narta trak, ki ga lahko zategneš po želji in tako bolje fiksiraš nogo v prevelikem čevlju.