Zakaj nikoli ne bi smeli na stranišče z mobilnim telefonom

Se sploh spomneš časa pred mobilnimi telefoni? Ko nismo konstantno pregledovali Instagrama, TikToka, Facebooka itd.? Kar priznaj si, slednje zelo pogosto počneš tudi med sedenjem na straniščni školjki.

Čeprav se ti zdi nedolžna zabava, saj čas na stranišču tako hitreje mine, pa je tudi škodljiva navada. Ne le, da smo zaradi te navade bolj podvrženi boleznim in okužbam, ampak lahko tudi oteži odhod na stranišče.

Poskrbi, da bo uporaba telefona na stranišču kratkotrajna

Poleg nevarnosti, da ti mobilnik pade v straniščno školjko, lahko uporaba telefona v kopalnici dejansko vpliva na tvoje telo. Položaj, v katerem si med odvajanjem blata, pritiska na žile okoli anusa, kar lahko povzroči hemoroide. Torej, če še dolgo po tem, ko si opravila potrebo, všečkaš vse fotografije svojih prijateljev na Instagramu, si tam spodaj morda povzročaš veliko bolečin in srbečice.

Drugo tveganje, ko si predolgo zamotena na stranišču, pa je, da morda motiš svoj naravni proces peristaltike, krčenja, ki pomaga iztisniti blato. Če si že nagnjena k zaprtju, lahko to stanje še poslabša.

In ne le to, tvoj telefon je že tako magnet za mikrobe, uporaba v kopalnici pa ga še bolj izpostavi bakterijam in patogenom iz vode, polne mikrobov, ki prši naokoli, ko splakuješ. Seveda si potem umijete roke, a jih nato znova onesnažite, takoj ko dvignete telefon.

Torej, če se ne moreš odreči navadi telefoniranja, potem vsaj zmanjšaj škodo tako, da dnevno z razkužilnimi robčki razkužiš svoj telefon, da preprečiš bolezni, ki se prenašajo s klicami. Prav tako se ne zadržuj v kopalnici – če te ne na blato – več kot 10 minut.