Zdrav recept: Beljakovinski Snickers iz kozarca

Sladkosnedim se je težko upreti sladkim užitkom, ki lahko sčasoma povzročijo povečanje telesne teže. Vendar pa dejansko obstajajo načini, kako potešiti željo po sladkem, ne da bi ogrozili svoje zdravje – in hkrati morda celo pomagajo shujšati.

Nutricionistka Ilana Muhlstein, tudi @nutritionbabe na TikToku, pogosto objavlja okusne in zdrave recepte, ki vam lahko pomagajo na poti hujšanja – njej so še kako pomagali! Ilana, ki je shujšala za 45 kilogramov, ima en fantastičen recept za zajtrk, še zlasti za sladkosnede. In verjeli ali ne, za recept so jo navdihnile sladoledne Snickers Ice Cream ploščice. Zdrav preobrat? Z beljakovinami bogat grški jogurt!

@nutritionbabe Snickers-Inspired Yogurt Breakfast that’s more protein, less sugar, lactose & artificial ingredients bc #lesssetsyoufree @#siggispartner recipe on my IG😘 #healthybreakfast #healthybreakfastideas #highproteindessert #highproteinmeals #lowsugarsweets ♬ original sound – NutritionBabe

Recept za beljakovinski Snickers iz skodelice

Sestavine:

  • 2 datlja, namočena
  • 1 jedilna žlica kakava v prahu
  • 1/2 čajne žličke vode
  • 3/4 skodelice navadnega ali vanilijevega grškega/skyr jogurta
  • 2 jedilni žlici arašidovega masla v prahu
  • 1/2 čajne žličke ekstrakta vanilje
  • stevija ali menihovo sadje (monk fruit), po okusu
  • 1 jedilna žlica sesekljanih arašidov

Priprava:

1. Datlja v vroči vodi namakaj 5-30 minut. Nato ju daj v blender skupaj s kakavom in vodo ter zmiksaj v kompaktno zmes – fudge, ki ga razporedi po dnu steklene posodice ali kozarca.
2. V skledi zmešaj jogurt, arašidovo maslo v prahu, vanilijev ekstrakt in stevijo. Kremno zmes enakomerno razporedi po fudge-u v posodici.
3. Po vrhu potresi sesekljane arašide. Pa dober tek!

Preberi si tudi:
Koliko beljakovin na dan dejansko potrebujemo za hujšanje - Modna.si

Koliko beljakovin na dan dejansko potrebujemo za hujšanje

Beljakovine so temeljno hranilo, ki ima ključno vlogo pri podpiranju različnih telesnih funkcij, vključno z obnovo mišic, presnovo in sitostjo. Vendar se mnogi ljudje morda ne zavedajo pomena…