Zdravi recepti: Avokadovo maslo
…ali namaz tvojih sanj!
Dve besedi, ki ju obožujemo: avokado in maslo. Ampak vse do danes zagotovo sploh nisi pomislila na to, da lahko ti dve besedi združiš in dobiš najbolj slasten in kremast namaz, ki je primeren tudi za vse, ki so na ketogenski dieti.
Avokadovo maslo
Sestavine:
- 1 zrel avokado
- 1 jedilna žlica limoninega ali limetinega soka
- 4 jedilne žlice nesoljenega masla; sobne temperature
- sol
- poper
Priprava:
1. Vse sestavine zmiksaj v multipraktiku v gladko zmes. Maslo lahko po želji obogatiš tudi z dodatnimi sestavinami, kot so začimbe (koriander, kumina), česen, zelišča, oreščki itd.
2. Postrezi takoj ali pa postavi v hladilnik za nekaj ur, da se strdi (predhodno ga lahko v peki papirju zaviješ v rolico).
3. Avokadovo maslo lahko v hladilniku hraniš do 3 dni.
Kako uporabiti avokadovo maslo: Točno tako, kot uporabljaš navadno maslo. Dodaj ga na pečeno meso, z njim premaži koruzo, z njim namasti pekač za pečeni krompir, dodaj ga v rižote, na testenine, namaži na toast itd.
Za različico brez laktoze: Maslo enostavno zamenjaj z olivnim ali kokosovim oljem.