Domov » Prehrana & Recepti » Zdravo in slastno: 4 ideje, kako ogljikove hidrate zamenjati z zelenjavo

Zdravo in slastno: 4 ideje, kako ogljikove hidrate zamenjati z zelenjavo

Prehrana & ReceptiRecepti
Zdravo in slastno: 4 ideje, kako ogljikove hidrate zamenjati z zelenjavo
📷 Gal Meets Glam

Če si zadolžena za kuhanje večerje, potem še predobro veš, kako težko je skuhati nekaj, kar bo zadovoljilo okuse čisto vseh. Potem pa k temu dodaj še to, da bi rada skuhala nekaj, kar bo zdravo, hranilno in ne ogljikohidratna bomba. Pravi izziv, kajne?

Če verjameš ali ne, obstajajo slastni, nizkohidratni recepti, ki bodo všeč celotni družini. V nadaljevanju ti razkrivamo 4 zdrave zelenjavne zamenjave za ogljikove hidrate:

Polnjene taco paprike: Namesto klasičnih koruzni ali pšeničnih tortilj (ki lahko vsebujejo tudi do 100 g ogljikovih hidratov), s taco nadevom raje napolni paprike in jih speci v pečici. Jed bo povsem enako okusna!

Zelenjavne testenine: Ne glede na to ali pripravljaš zelenjavno omako, mesne kroglice ali pa smetanovo omako s piščancem, klasične špagete zamenjaj z zelenjavnimi rezanci. Jed bo prav tako okusna, ti pa boš zraven zaužila dodatno porcijo zelenjave namesto OH-jev.

Cvetačna pizza: Eden od največjih prehranskih trendov v tem letu je testo za pizzo iz cvetače. Namesto moke uporabi cvetačo in brez slabe vesti pojej celo pizzo, namesto le dveh kosov.

Lazanja iz bučk: Razmišljaš o popolni družinski jedi za nedeljsko kosilo? Klasičen recept za lazanjo posodobi tako, da testenine zamenjaš za bučkine rezine. Lahko pa narediš tudi nizkohidratne lazanjine rolice iz bučk.

(Delish)

Verjemi nam, s temi recepti boš navdušila celotno družino!