Domov » Prehrana & Recepti » Zdravo in slastno: Brezglutenska čokoladna torta z vegansko kremo

Zdravo in slastno: Brezglutenska čokoladna torta z vegansko kremo

Prehrana & ReceptiRecepti
Zdravo in slastno: Brezglutenska čokoladna torta z vegansko kremo
📷 Ambitious Kitchen

Kdo bi si mislil, da je čokoladna torta lahko zdrava in hkrati polna bogatega okusa!

Enostavna paleo čokoladna torta, ki ne vsebuje laktoze in žitaric, poleg tega pa je tudi polna zdravih sestavin. Vsi ljubitelji čokolade bodo navdušeni nad njo!

Brezglutenska čokoladna torta z vegansko kremo

Sestavine:
Za biskvit:

  • 1 skodelica mandljeve moke
  • 2/3 presnega kakava v prahu
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 skodelica bučnega pireja (iz konzerve)
  • 4 jajca; stepena
  • 1/2 skodelice javorjevega sirupa
  • 1/2 skodelice kokosovega olja; stopljenega
  • 1 skodelica mandljevega masla
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 3/4 skodelice čokoladnih kapljic

Za kremo:

  • 400 g čvrstega tofuja
  • 1/4 skodelice mandljevega mleka
  • 3 jedilne žlice javorjevega sirupa
  • 1/2 čajne žličke ekstrakta vanilije
  • 350 g veganske čokolade; sesekljane
  • 1/2 jedilne žlice kokosovega olja

(Erin Lives Whole)

Priprava:

1. Naredi biskvit: V majhni posodi zmešaj mandljevo moko, kakav, sol in sodo bikarbono.
2. V večji posodi z ročnim mešalnikom zmiksaj bučni pire in jajca v gladko tekočino.
3. Dodaj sirup, olje, mandljevo maslo in vanilijo. Zmiksaj do gladkega.
4. Suhe sestavine dodaj k mokrim in mešaj toliko časa, dokler ne nastane gladka krema.
5. Vmešaj skoraj ves čokoladni čips, nekaj pa si ga prihrani za okras.
6. Dva okrogla pekača (premer 23 cm) namasti z oljem in v vsakega vlij pol mase.
7. Peci na 175°C 23-28 minut, odvisno od pekača in pečice. Ko iz sredine testa izvlečeš čist zobotrebec, je biskvit pečen.
8. Naredi kremo: Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopi čokolado s 1/2 jedilne žlice kokosovega olja. Če boš uporabila mikrovalovno pečico, čokolado vmes večkrat premešaj, da se ne zažge.
9. Ko je čokolada stopljena, jo pusti ohlajati 10 minut.
10. V multipraktiku zmiksaj tofu, mandljevo mleko, javorjev sirup in vanilijev ekstrakt v gladko kremo.
11. Nato dodaj stopljeno čokolado in ponovno zmiksaj. Po potrebi vmes večkrat postrgaj stranice.
12. Postavi v hladilnik za vsaj eno uro.
13. Zdaj ti preostane le še to, da sestaviš torto. Na en biskvit namaži polovico kreme (nanjo lahko po želji položiš koščke banane), položi nanjo drugi biskvit in ga premaži še z drugo polovico kreme.
14. Po vrhu lahko potreseš sesekljano čokolado, mandljeve lističe, kokos v lističih, sveže sadje itd.