Zdravo sladkanje: Veganska Snickers ploščica
Presenečena boš, kako enostavno je narediti domačo Snickers ploščico, ki ne samo da je veganska, ampak je tudi presna in ne vsebuje popolnoma nič rafiniranega sladkorja. Hitro v kuhinjo in začni ustvarjati!
Veganska Snickers ploščica
Sestavine:
Za osnovo:
- 1 skodelica arašidovega masla (kako enostavno ga narediš sama, izveš tukaj)
- 1/2 skodelice beljakovinskega praška z okusom vanilije
- 3/4 skodelice posušenega, nastrganega kokosa
- 5 velikih datljev, izkoščičenih
- 1 čajna žlička javorjevega sirupa
- 1 čajna žlička kokosovega olja, stopljenega
Za karamelno plast:
- 7 velikih datljev, izkoščičenih
- 1/4 skodelice arašidovega masla
- 3 jedilne žlice mandljevega mleka
- 1/4 čajne žličke soli
Za posip:
- 1 skodelica neslanih arašidov
Za čokoladni preliv:
- 1 skodelica čokoladnih kapljic
- 1 čajna žlička kokosovega olja
Priprava:
1. Vse sestavine za osnovo stresi v multipraktik in zmiksaj do gladke konsistence. S peki papirjem obloži pekač velikosti 22 x 22 cm in stresi nanj osnovo ter jo z rokami enakomerno razporedi po dnu. Postavi v zamrzovalnik za 5 minut.
2. Ta čas naredi karamelno plast.Vse sestavine za karamelno plast stresi v multipraktik in zmiksaj do gladke konsistence. Prelij čez osnovo in po vrhu potresi neslane arašide. Postavi v zamrzovalnik za nadaljnih 5 minut.
3. V manjši kozici na zmernem ognju med konstantnim mešanjem stopi čokolado, ki si ji dodala kokosovo olje. Čokoladni preliv prelij po vrhu arašidov in postavi v zamrzovalnik za 30 minut.
4. Sladico razreži na 18 Snickers ploščic, ki jih lahko hraniš v zamrzovalniku do enega tedna.