Zdravo sladkanje: Veganska Snickers ploščica

Presenečena boš, kako enostavno je narediti domačo Snickers ploščico, ki ne samo da je veganska, ampak je tudi presna in ne vsebuje popolnoma nič rafiniranega sladkorja. Hitro v kuhinjo in začni ustvarjati!

Veganska Snickers ploščica

Sestavine:
Za osnovo:

  • 1 skodelica arašidovega masla (kako enostavno ga narediš sama, izveš tukaj)
  • 1/2 skodelice beljakovinskega praška z okusom vanilije
  • 3/4 skodelice posušenega, nastrganega kokosa
  • 5 velikih datljev, izkoščičenih
  • 1 čajna žlička javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička kokosovega olja, stopljenega

Za karamelno plast:

  • 7 velikih datljev, izkoščičenih
  • 1/4 skodelice arašidovega masla
  • 3 jedilne žlice mandljevega mleka
  • 1/4 čajne žličke soli

Za posip:

  • 1 skodelica neslanih arašidov

Za čokoladni preliv:

  • 1 skodelica čokoladnih kapljic
  • 1 čajna žlička kokosovega olja

Priprava:

1. Vse sestavine za osnovo stresi v multipraktik in zmiksaj do gladke konsistence. S peki papirjem obloži pekač velikosti 22 x 22 cm in stresi nanj osnovo ter jo z rokami enakomerno razporedi po dnu. Postavi v zamrzovalnik za 5 minut.
2. Ta čas naredi karamelno plast.Vse sestavine za karamelno plast stresi v multipraktik in zmiksaj do gladke konsistence. Prelij čez osnovo in po vrhu potresi neslane arašide. Postavi v zamrzovalnik za nadaljnih 5 minut.
3. V manjši kozici na zmernem ognju med konstantnim mešanjem stopi čokolado, ki si ji dodala kokosovo olje. Čokoladni preliv prelij po vrhu arašidov in postavi v zamrzovalnik za 30 minut.
4. Sladico razreži na 18 Snickers ploščic, ki jih lahko hraniš v zamrzovalniku do enega tedna.