Zelo veseli, da je med 10 naj prostovoljci Slovenec Matej Demšar

Matej Demšar je na srečanju vrha družbeno odgovornega gibanja The Human Safety Net (Mreža ljudi, ki pomaga ljudem) v Benetkah prejel naziv NAJ prostovoljec za leto 2022. Podelili so ga 10 prostovoljcem iz 24 držav, ki sodelujejo v tem gibanju. Sam je ob tem dejal: »Moj prispevek k dobrodelnosti je najmanj, kar lahko storim, da vračam in tako prispevam družbi. Pomagam, ker verjamem, da lahko vplivam in izboljšam življenja drugih, ker upam, da sem tudi komu vir inspiracije, da navdušim še koga, da se odloči podobno pomagati po svojih močeh.« Matej Demšar ni samo Generalijev sodelavec, temveč je tudi prostovoljec. Generali in gibanje The Human Safety Net (Mreža ljudi, ki pomaga ljudem) v Sloveniji s sredstvi in zbiranjem materialne pomoči ter prostovoljnim delom zaposlenih pomaga uresničevati aktivnosti v programu za družine Rastemo skupaj, ki ga izvaja ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Prostovoljec in sodelavec Generalija Matej Demšar je na srečanju vrha gibanja The Human Safety Net (THSN) v Benetkah prejel naziv NAJ prostovoljca THSN za leto 2022, ki so ga na prireditvi podelili 10 prostovoljcem iz 24 držav, sodelujočih v gibanju THSN.

Zelo veseli, da je med 10 naj prostovoljci Slovenec Matej Demšar
Matej s prostovoljkama iz ZPM Ljubljana Moste-Polje Sandro Luzar Bijedić in Evo Srdoč (prva in tretja z leve) in sodelavkami

Gibanje THSN v sodelovanju z nevladnimi organizacijami pomaga ranljivim in pomoči potrebnim skupinam ljudi, kot so družine z otroki in begunci pri lajšanju vsakodnevnih stisk in dolgoročno pri  premagovanju večgeneracijske revščine. Generali in THSN v Sloveniji s sredstvi in zbiranjem materialne pomoči ter prostovoljnim delom zaposlenih pomaga uresničevati aktivnosti v programu za družine Rastemo skupaj, ki ga izvaja ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Z delom, materialno in s finančno pomočjo prostovoljcev iz Generalija izvajajo delavnice za otroke in njihove starše ter jim pomagajo kakovostno in v varnem okolju preživljati prosti čas. Staršem pomagajo z različnimi podpornimi dejavnostmi, kot je na primer delavnica za pisanje življenjepisa pri iskanju zaposlitve in ravnanje z denarjem, s čimer jim lajšajo vsakdanje skrbi. Otrokom, ki so vključeni v te programe, z zbiranjem pomoči olajšajo začetek šole ter polepšajo božično-novoletne praznike in jim omogočajo tudi udeležbo na drugih prireditvah, denimo na košarkarskem kampu Gorana Dragića.

»Moj prispevek k dobrodelnosti je najmanj, kar lahko storim, da vračam in tako prispevam družbi. Pomagam, ker verjamem, da lahko vplivam in izboljšam življenja drugih, ker upam, da sem tudi komu vir inspiracije, da navdušim še koga, da se odloči podobno pomagati po svojih močeh,« je dejal pomočnik direktorja redne prodajne mreže za strateške projekte in digitalno preobrazbo, ki vse od ustanovitve gibanja sodeluje v pobudah THSN Matej Demšar. Kot je poudaril, nagrada ne pripada le njemu, ampak je tudi priznanje vsem, ki ga na različne načine podpirajo pri dobrodelnih iniciativah. Ob prejemu naziva je bila navzoča tudi direktorica marketinga in odnosov z javnostmi in vodja THSN v Sloveniji Svetlana Almaš ter vodja Skupine Generali za sodelovanje in komuniciranje THSN Yves Carbonnell.

Četrtega letnega srečanja vrha THSN v Benetkah se je udeležilo več kot 170 ljudi, od tega 62 predstavnikov partnerskih nevladnih organizacij, s katerimi sodelujejo, strokovnjakov in prostovoljcev THSN iz 24 držav. Tridnevno srečanje, ki se je zaključilo v petek, so namenili pregledu dosežkov THSN v prvih petih letih delovanja in oblikovanju strateških ciljev ter poti za doseganje visokih ambicij te humanitarne prostovoljske organizacije do leta 2027. Do takrat želijo v THSN povezati in pomagati milijonu pomoči potrebnim, k sodelovanju pritegniti kar 30 odstotkov zaposlenih in podvojiti zbrana sredstva.

Zelo veseli, da je med 10 naj prostovoljci Slovenec Matej Demšar
Četrtega letnega srečanja vrha The Human Safety Net se je udeležilo več kot 170 ljudi

Srečanja v Benetkah se je Demšar, ki vse od ustanovitve gibanja sodeluje v pobudah THSN, udeležil skupaj s prostovoljkama iz Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje Sandro Luzar Bijedić in Evo Srdoč ter sodelavkami, ki sooblikujejo delovanje THSN pri Generaliju – Darjo Štucin in Vanjo Škufca iz kadrovske službe.