10 nasvetov za hitri dvig samozavesti

Nezaupanje v samo vase ti nikoli ne bi smelo prekrižati dnevnih načrtov ali življenjskih odločitev. Čeprav se zaupanja vase in nedvomljivega samospoštovanja ter samozavesti učimo celo življenje, obstaja nekaj načinov, s katerimi se boš v trenutku počutila veliko bolje v svoji koži.

Če si zadovoljna sama s seboj ter kako se predstavljaš svetu, si že na pol poti do zmage. Da pa boš premagala še drugo polovico, smo sestavili seznam stvari, ki jih lahko storiš, da se boš v trenutku počutila bolje navzven in posledično tudi navznoter.

Uredi si nohte

Nohti - Modna.si
Nohti (Foto: user15285612 / Freepik)

Nohti na nogah, sploh pa na rokah so vedno najbolj izpostavljen del telesa, razen če smo sredi decembra ali januarja, ko zunaj na polno sneži. Zagotovo ni prijetno, ko moraš roke zaradi odkrušenega laka na nohtih skrivati v žepih ali pa namesto noro lepih sandalčkov obuti zaprte salonarje, ki niso bili ravno v planu A. Če si zelo zaposlena ženska, si nohte lakiraj z bolj obstojnimi “gelish” laki.

Poslušaj najljubše pesmi

Nič ni boljšega od vesele pesmi, zaradi katere se boš v trenutku počutila bolje v svoji koži, še posebej, če ti je besedilo pesmi blizu. Če boš na pesem lahko zaplesala pa še toliko bolje, saj se ti bodo ob plesu sprostili endorfini – hormončki sreče.

Pobeli zobe

Meghan Markle - Modna.si
Meghan Markle (Foto: Profimedia)

Snežno bel in bleščeč nasmeh kar kriči po samozavesti, zato ne dopusti, da ti kava in čaji obarvajo zobe in preprečijo samozavestno smejanje na široko odprta usta. Redno uporabljaj zobne paste z belilnim učinkom.

Depilacija

Morda se zdi očitno, ampak če si pozabiš odstraniti dlake pod pazduhami, na nogah ali urediti obrvi, se boš popolnoma po nepotrebnem počutila manj samozavestno.

Nosi lepo spodnje perilo

Ja, nihče ga ne bo videl, ampak to je tudi bistvo. Gre za to, da ti veš kakšno perilo nosiš in se zaradi tega počutiš bolj samozavestno. Klasične hlačke zamenjaj z zapeljivimi čipkastimi in samozavest je zagotovljena!

Dodaj si nekaj centimetrov

Preprosto se ne moreš počutiti nesamozavestno ali nemočno, ko nosiš petke! Zaradi nekaj dodatnih centimetrov, ne glede na to ali si majhna ali visoka, se boš v petkah počutila kot na vrhu sveta.

Spremeni pričesko

Taylor Swift  - Modna.si
Taylor Swift (Foto: Profimedia)

Se spomniš, ko je Taylor Swift nosila simpatične kodrčke in prečko pri strani? Ko si je postrigla dolge kodraste lase in naredila frufru je bilo tako, kot bi bila kar naenkrat popolnoma druga oseba in enako bo pri tebi. Lahko si spremeniš barvo las ali pa skrajšaš dolžino, kakršnakoli sprememba videza lahko prinese pozitivne spremembe v tvojem življenju.

Pobarvaj ustnice

Z drzno barvo na ustnicah boš definitivno izstopala iz množice na najboljši možen način, prav zaradi tega pa se boš počutila odlično. Za nekatere druga barva šminke na ustnicah pomeni tudi drugo identiteto, kar nikoli ni slaba stvar. Rdeča, magenta ali roza barva so naši predlogi, čeprav tudi s klasično živo rdečo ne boš nikoli udarila mimo.

Vzljubi umetno zagorelo polt

Ko se odločimo za krilo ali oblekico, si vse želimo zagorelih nog, saj celotni videz lepše izpade in nič ni narobe, če malo “pofejkaš” zagorelo polt. Samoporjavitvene kreme in losjoni so veliko bolj zdravi od zagorelosti od sonca, poleg tega pa tudi prekrijejo kakšno pomanjkljivost na koži, kot so brazgotinice ali pigmentacija. Če si zaradi rjave polti bolj samozavestna, zakaj bi se ji torej morala odreči? Samoporjavitvene kreme lahko tretiraš kot neke vrste makeup za telo, vendar moraš biti previdna, kakšne izbereš.

Preberi si tudi:
Porjavela koža - Modna.si

Ali so samoporjavitveni izdelki škodljivi za tvojo kožo?

Sredstva za samoporjavitev ti lahko pomagajo do zdravega poletnega sijaja, ne da bi morala svojo kožo izpostavljati sončni svetlobi, ampak ali so samoporjavitveni izdelki sploh varni? Odgovor ni…

Podari kompliment

Če boš upoštevala večino napotkov, se boš zagotovo počutila precej dobro v svoji koži, še boljši pa bo občutek, če boš tudi nekomu drugemu podarila kompliment glede videza ali karakterja. Nič ni lepšega od nasmeha, ki ga podarimo drugim in ko nam ga drugi vrnejo nazaj.

Preberi si tudi:
Prekrižane noge - Modna.si

Pozor! Prekrižane noge lahko škodujejo tvojemu zdravju

Prekrižane noge med sedenjem veljajo za damski način sedenja. Ne glede na to, kaj imaš oblečeno, ženske v javnosti pogosto kar avtomatično prekrižajo noge, ko se usedejo. Tiste,…