fbpx

10 shujševalnih nasvetov sester Kardashian, ki dejansko delujejo!

Dokaz je v njihovih fit postavah!

Čeprav nobena od Kardashiank ni certificirana strokovnjakinja za hujšanje, pa so v zadnjem času pred našimi očmi izgubile ogromno kilogramov.

Kim je v petih mesecih po rojstvu sina Sainta izgubila kar 27 kilogramov, ki jih je pridobila med nosečnostjo. Potem pa je tu še Khloé, ki je shujšala že za 18 kilogramov in intenzivno trenira, da vzdržuje trenutno težo, ki je mimogrede najnižja v zadnjih nekaj letih.

Medtem ko nekatere njihove shujševalne strategije niso najbolj učinkovite (in precej absurdne), pa imajo Kardashianke dostop do najboljših trenerjev in nutricionistov, ki jih lahko kupi denar. In v nadaljevanju smo zate zbrali skupaj nekaj njihovih najboljših in učinkovitih nasvetov, ki se jih splača poskusiti.

1. Zastavi si realen cilj hujšanja

Če si zastaviš realen cilj in se ne obremenjuješ z vmesnimi nihanji teže, ki se zgodijo, če ješ bolj pozno ali uživaš bolj slano hrano, potem si na dobri poti.

2. Dan začni z beljakovinskim šejkom

Kourtney je razkrila, da vsako jutro za zajtrk uživa beljakovinski šejk. Naredi ga iz banane, jabolka, nemastnega jogurta, mleka, mandljev, cimeta in merice beljakovinskega praška z okusom vanilije. Medtem ko Khloé beljakovinski šejk popije šele po jutranjem treningu na poti domov, da prepreči napade lakote.

3. En in isti zajtrk jej pol leta, potem pa ga zamenjaj za nekaj drugega

Kourtney ima rata rutino, kar lahko sklepamo iz njene nedavne objave, v kateri je razkrila, da si šest mesecev pripravlja en in isti zajtrk, potem pa si drugo polovico leta pripravlja en drugačen zajtrk. S tako strategijo zmanjša opcije in posledično zaužije manj kalorij, kar se odrazi v izgubi teže. Če ne moreš dan za dnem piti smoothija ali jesti kosmičev, potem tale nasvet ni ravno zate.

4. Omeji kalorije

Kim ne zaužije več kot 1800 kalorij na dan. In čeprav mnoge štetje kalorij spravlja ob živce, je kontroliranje zaužite hrane nujno, če si resnično želiš shujšati – lahko je to v obliki štetja kalorij ali kontroliranja velikosti porcij. Pomembno pa je tudi, da znaš kompenzirati – kadar veš, da bo za večerjo na meniju pizza, se tisti dan odloči za lahko kosilo in skupno število dnevno vnešenih kalorij ne bo preseglo zastavljene meje.
Seveda pa se število vnešenih kalorij razlikuje od posameznika do posameznika, glede na tvojo težo, starost, višino, povprečno raven aktivnosti in željene ciljne teže.

5. Emocije preusmeri v vadbo, ki ti je všeč

Khloé je enkrat razkrila, da je včasih jedla iz dolgočasja, navade in žalosti. V času ločevanja od Lamarja pa se je namesto k hrani zatekla k telovadbi.
Če boš destruktivne prehanjevalne navade zamenjala s produktivnimi (kot je telovadba), se bodo v tvojem telesu zaradi tega začeli sproščati endorfini, ki odpravljajo tesnobo in izboljšajo razpoloženje, poleg tega pa boš hkrati tudi kurila kalorije – idealna kombinacija, ko je cilj izguba teže.

6. Vsak dan zaužij približno isto količino hrane, tudi kadar treniraš

Kim poje približno isto količino hrane na dan, ne glede na to ali tisti dan intenzivno trenira ali pa cel dan preleži. “Zaužiješ 1800 kalorij na dan in dovolj belakovin, da telo telesno maso spreminja v mišice. Nobenega razloga ni, da bi se moralo spreminjati tak način prehranjevanja kadar telovadiš,” je povedala Kim.

7. Popij 12 skodelic razstrupljevalnega čaja na dan

Kendall je za televizijsko mrežo E! razkrila, da zjutraj spije skodelico čaja Kusmi Detox Tea, potem pa še 11 skodelic tekom dneva. OK, 12 skodelic je res malo veliko, saj boš konstantno morala hoditi na WC, vendar pa lahko kakšnega od osmih kozarcev vode vsekakor zamenjaš s skodelico razstrupljevalnega čaja.

8. Zaužij tri do štiri porcije beljakovin na dan

Kimin prehranjevalni načrt vključuje 170 gramov beljakovin pri vsakem obroku. Obožuje jajca z zelenjavo in rezino sira za zajtrk, losos na žaru za kosilo in piščančje prsi za večerjo.
Čeprav se mnenja glede količine zaužitih beljakovin zelo razlikujejo, pa je dejstvo, da več kot jih boš zaužila, bolj sito se boš počutila. Proteini so bistvenega pomena za ohranjanje mišične mase v obdobju hujšanja in izgubljanja maščobe.

9. Med obroki prigrizni hranilno ploščico, da preprečiš napade lakote

Kim je velika ljubiteljica energijskih ploščic z ovsenimi kosimči. Veliko bolj zdravo je med glavnimi obroki prigrizniti zdravo, beljakovinsko ali energijsko ploščico, kot nezdrave čokoladice in bonbone. Poleg tega pa imaš pri ploščici tudi kontrolo nad zaužito količino.

10. Jej karkoli ti srce poželi

Če vprašaš Khloé, ti bo povedala, da se Kendall drži antimanekenske diete: obožuje burgerje in pizzo in na splošno hitro prehrano.
Če je tvoj cilj shujšati, potem si nezdrave prehrane ne moreš privoščiti ravno vsak dan, vendar pa se lahko z njo brez slabe vesti nagradiš enkrat tedensko.