11 najbolj preprostih pravil za hujšanje

Razumni nasveti za hujšanje, ki jih vse z lahkoto vključimo v vsakdanje življenje!

Upoštevaj 11 preprostih pravil za hujšanje in odvečni kilogrami na tehtnici bodo kar kopneli ter se nikoli več vrnili!


1. Z dieto začni v nedeljo. Če začenjaš z dieto na umirjen dan, si boš s tem zagotovila veliko večji uspeh. Kateri pa je najslabši dan za začetek diete? Torek.

2. Jej hrano, ki je drugačne barve kot tvoj krožnik. Naložila in pojedla boš kar za 21% manj hrane, če si boš na bel krožnik naložila živila, ki so pisana ali temnejše barve. Svetle testenine na belem krožniku torej ne bodo ravno primerne, vendar če jih obožuješ in jih nikakor ne želiš zamenjati za bolj zdrave (npr. pirine, ajdove ali lečine), potem si omisli temnejše krožnike in pojedla jih boš precej manj.

3. Ne glej kuharskih oddaj. Ko ljudje, ki poskušajo shujšati, gledajo kuharske oddaje, zaužijejo tudi do 60% več prigrizkov od tistih, ki niso na dieti.

4. Izberi samo eno škrobnato živilo (testenine, kruh, riž) na obrok. Preveč ogljikovih hidratov povzroči nenaden dvig in kmalu nenaden padec krvnega sladkorja, zaradi česar si kaj hitro po obroku spet lačna.

5. Za zajtrk jej polnozrnata živila (ovseni kosmiči, polnozrnat kruh/toast). Vlaknine bodo zagotovile daljši občutek sitosti in zato ne boš že sredi dopoldneva iskala prigrizke.

6. Jej na vsake štiri ure. Če predolgo čakaš med obroki, postajaš vedno bolj lačna, zaradi česar je precej bolj verjetno, da boš potem pojedla preveč in se zaradi tega počutila krivo. Manjši in pogostejši obroki so veliko boljši.

7. Zdrave prigrizke imej na dosegu roke. V predalu pod pisalno mizo, v avtu v predalu za dokumente,… Svoje telo moraš natrenirati, da začnejo posegati po bananah, jabolkih, korenju, zdravih proteinskih ploščicah,… namesto da ob vsaki lakoti zaviješ v najbližjo pekarno ali slaščičarno.

8. Tvoj hladilnik naj bo založen z zdravimi mlečnimi izdelki. Ki vsebujejo sirotkine beljakovine, kalcij in vitamin D, ki pomaga pri kurjenju maščob in zaviranju lakote. Najboljša izbira sta grški jogurt in kefir, če pa boš izbirala mlečne izdelke z nizko vsebnostjo maščob, pa bodi pri sestavinah vedno pozorna, da ne vsebujejo sladkorja oz. da je naveden čim kasneje, kajti odvzem maščob pogosto nadomeščajo z dodajanjem sladkorjev (zaradi boljšega okusa).

9. Z vsakim obrokom zaužij 15 do 20 g beljakovin. To je nekje 55 do 85 g piščanca ali ribe. Povečan vnos beljakovin je ključen za ohranjanje konstantne ravni energije.

10. Jej veliko sadja in zelenjave. So zmagovalci in največji prijatelji shujševalnih diet (nihče se še ni zredil od sadja in zelenjave!), saj te nasitijo za kar nekaj časa s precej manj kalorijami, poleg tega pa vsebujejo tudi ključna hranila.

11. Pojdi na sprehod. Če želiš shujšati, moraš več telovaditi in manj jesti – ter pametno izbirati živila. Spremeni svojo dnevno rutino in si v urnik umesti sprehod, v katerega vključiš tudi hitro hojo. Se domov voziš z avtobusom? Stopi dol eno postajo prej ali pa se do trgovine namesto z avtom raje sprehodi ali pojdi s kolesom.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry