2 hitri vaji, ki v sedečem položaju kurita maščobo na trebuhu

Do trebušnih mišic v sedečem položaju? Ja, je mogoče!

Maščoba na trebuhu je zelo nadležna in trdovratna za odstranjevanje, kar lahko postane izjemno frustrirajoče – še zlasti če si popolnoma spremenila prehrano in redno telovadiš. Po nasvetu enega zdravnika lahko odvečne centimetre končno odpraviš z dvema preprostima vajama, za izvedbo katerih ti sploh ne bo potrebno vstati s stola.

Alan Mandell, diplomirani kiropraktik iz Miamija, na svojem profilu na TikToku redno deli zdravstvene nasvete. V enem izmed svojih najbolj priljubljenih posnetkov Alan obljublja, da si lahko vsi ustvarimo “v kondiciji in to brez trebušnjakov ter brez fitnesa.”


Alan pojasnjuje, da te vaje delujejo tako, da se osredotočijo na prečno trebušno mišico: “Globoka mišica spodaj, ki podpira medenico, organe in ti bo pomagala preprečiti težave s križem.” Vse to in še raven trebušček? Poslušamo.

@motivationaldoc

Get Your Stomach Thin & Trim…No Sit-Ups or Gym. ##motivationaldoc ##drmandell ##youtuber ##youtube ##situps ##gym ##fyp ##viral

♬ original sound – Motivationaldoc

Torej, obe vaji se izvaja sede na stolu.

Pri prvi vaji sediš vzravnano na stolu in iztegneš obe roki gor nad glavo, hkrati pa trebuh stiskaš navznoter. Lahko preprosto le tako sediš 1 do 2 minuti ali pa vajo še nekoliko otežiš in izmenično dviguješ pokrčeno najprej eno in nato drugo nogo.

Pri drugi vaji prav tako vzravnano sediš, iztegneš obe roki vzravnano pred sebe in se z zgornjim delom trupa nagibaš naprej in nazaj. Vsakič, ko greš naprej, stisni trebuh navznoter. Naredi 20 ponovitev.

Alan pravi, da “ti bo trebušček zelo hvaležen”.

Vse pravice pridržane © 2022 Modna.si