Domov » Lepota & zdravje » 3 najboljši načini, kako pospešiti sušenje laka za nohte

3 najboljši načini, kako pospešiti sušenje laka za nohte

Lepota & zdravjeLičenje
3 najboljši načini, kako pospešiti sušenje laka za nohte
📷 OPI / Instagram

Lakiranje nohtov v udobju lastnega doma je za mnoge med nami sproščujoče opravilo. Podlak, dve plasti barvnega laka, nadlak in nato uživanje pred televizijo, da se ti nohti popolnoma posušijo. In ko že misliš, da je lak popolnoma suh, vzameš v roke telefon in … poškoduješ lak. Ves tvoj trud je uničen v sekundi.

Ali sploh obstaja kaj, kar bi ekspresno hitro posušilo lak na nohtih? Odgovor je da! V nadaljevanju razkrivamo tri načine, ki najbolj pospešijo sušenje laka na nohtih.

1. Investiraj v dober podlak in nadlak
Ko si želiš, da bi se lak čim hitreje posušil na nohtih (kar je pri vsakem lakiranju), sta izjemno pomembna podlak in nadlak. Tako podlak kot nadlak naj bosta hitro sušeča, saj boš na ta način zelo skrajšala sušenje laka. Namesto nadlaka si lahko omisliš tudi kapljice, ki pohitrijo sušenje barvnega laka.

2. Pomagaj si s sušilcem za lase
Če nimaš časa za podlak in nadlak ali pa bi rada pospešila sušenje štirih slojev, potem si pomagaj s sušilcem za lase. Nastavi na hladno pihanje zraka (topel ali vrič zrak lahko povzročita gubanje laka) in vsako roko fenaj 2 do 3 minute. Seveda pa poskrbi za to, da fen pripraviš še preden začneš lakirati nohte!

3. Potopi jih v mrzlo vodo
Ali namakanje nohtov v mrzli vodi res pomaga pri hitrejšem sušenju laka? Ja in to zelo! In za to niti ne potrebuješ ledeno mrzle vode, ampak le nekaj ledenih kock v mrzli vodi.
Še preden začneš lakirati nohte pripravi skledo z mrzlo vodo. Nato pa po lakiranju (in sušenju s fenom) potopi nohte v mrzlo vodo za 1 do 2 minuti.

Ne spreglej tudi 8 najbolj priljubljenih odtenkov lakov za nohte vseh časov!