4 živila, ki jih ženske s čisto kožo redno uživajo

Saj poznaš tisti pregovor “si, kar ješ”? In to ne bi moglo biti bolj res, ko govorimo o koži. Poleg uporabe izdelkov, ki ohranjajo mozolje in ostale kožne težave pod kontrolo, lahko izbira, kaj zaužiješ, prav tako izjemno pripomore k lepši koži.

Najboljša prehrana za tvojo kožo je definitivno tista, ki vključuje zelenjavo različnih barv pri vsakem obroku in zelenček (t.j. sok iz veliko zelenjave in malo sadja) vsak dan.

Za čisto in sijočo kožo bi morala vsak dan uživati:

Avokado

Če nisi ljubiteljica avokada, potem ga začni uživati po malo in postopoma. Za začetek ga lahko dodaš malo v solato ali pa pol avokada zamešaš v jutranji smoothie. Zelo preprosto! Tvojo kožo bo avokado oskrbel z maščobnimi kislinami in fitohranili.

Paradižnik

Paradižniki pomagajo pri zmanjšanju kožnih poškodb, ki jih povzročijo sončni žarki. Vsebujejo ogromno antioksidanta likopena, ki se bojuje proti prostim radikalom. Likopen se najlažje absorbira iz kuhanega paradižnika, saj se antioksidant takrat sprosti iz rastlinskih celic. Tvoje telo ga veliko lažje absorbira tudi, če paradižnike ješ v kombinaciji z zdravimi maščobami, kot sta avokado ali olivno olje. Količina likopena je odvisna od vrste paradižnika in njegove zrelosti, na splošno pa bolj kot je rdeč paradižnik, več likopena vsebuje.

Ohrovt

Temnejša in živahnejša kot je zelena barva zelenjave, več hranil vsebuje. Če izbiraš zelenjavo za solato, izberi čim bolj temno zeleno, kot sta listnati ohrovt in špinača.

Rukola

Tako rukola kot tudi regrat se bojujeta proti prostim radikalom, ki postopoma razgrajujejo kolagen in zato pomagata podpirati delikatno, tanko kožo okoli oči.

Ne spreglej tudi, katere stvari ženske z lepo kožo delajo drugače in 5 receptov za razstrupljevalne obrazne maske!