Pospeši metabolizem pred spanjem s temi okusnimi večerjami

Po napornem dnevu v službi ali celodnevnem letanju po opravkih ni nič bolj sproščujočega kot vsesti se za mizo in v miru pojesti večerjo. Ampak nikar ne dovoli, da bi te zadnji obrok dneva z ogromno kalorijami speljal s poti zdravega načina prehranjevanja, ker je po napornem dnevu precej bolj mamljivo naročiti pizzo kot skuhati večerjo. Sledi nekaj živil, ki bi jih morala dodati na krožnik pri večerji, saj bodo pospešila tvoj metabolizem in pomagala pri izgubi teže.

Čili paprike

Pekoče paprike vsebujejo kemično spojino, ki prestavi tvoj metabolizem v super hiter način delovanja, poleg tega pa vsebujejo tudi vitamin C. Čilije dodaj večerji za začinjen (in zdrav) zaključek dneva.

Polnozrnate žitarice

Polnozrnate žitarice (rjavi, rdeč in divji riž, ajda, pira, rž, oves, koruza, ječmen) v telesu kurijo maščobo, saj je za njihovo razgradnjo potrebnega precej več časa kot za razgradnjo belega kruha in ostalih živil iz enostavnih ogljikovih hidratov. Poleg tega so tudi polne vlaknin, ki pomagajo prebavnemu traktu hitreje premikati stvari naprej.

Pusto meso

Pusto meso, kot sta puran in piščanec, je polno železa in beljakovin, ki te ohranijo sito vse do naslednjega jutra. Poleg tega pa tudi pospešijo tvoj metabolizem in intenzivno kurijo maščobe, saj potrebujejo ogromno energije za presnovo.

Leča

Če boš svoje telo prikrajšala za živila, ki vsebujejo železo, boš zelo verjetno začela opažati postopno večanje telesne teže, zato poskusi čim večkrat dodati ta pomembna živila na svoj krožnik. Leča vsebuje 35% dnevnega vnosa železa, ki je nujen za zdravo presnovo.

Ali veš, katero poceni sadje ti izjemno pomaga pri hujšanju in kateri so najboljši zajtrki za izgubo teže?