To (poceni) sadje ti bo izjemno pomagalo pri hujšanju

Sadje je lahko problematično, ko se odločiš za hujšanje. Čeprav mnogo ljudi verjame, da so vse vrste sadja enako zdrave, pa imajo nekatere dejansko več zdravilnih koristi kot druge.

Določeno sadje, kot je na primer mango, vsebujejo zelo visoke ravni (sadnega) sladkorja, zaradi katerega se boš začela rediti, če ga boš uživala prepogosto in preveč. Za eno sadje pa je bilo celo dokazano, da pomaga pri izgubi teže. In to je?

Jabolko! Eno jabolko na dan ne odžene samo zdravnika stran, ampak tudi odvečne kilograme. Jabolka vsebujejo malo kalorij (le 52 kalorij na 100 gramov), so polna vlaknin, poleg tega pa tudi spodbujajo rast dobrih bakterij v želodcu, ki pomagajo pri izgubi teže.

Jabolko je eno izmed sadežev z najmanj sadnega sladkorja, vsebujejo visoke ravni prehranskih vlaknin in odlično nasitijo. Idealni so kot jutranji prigrizek pred zajtrkom ali za popoldansko malico. In nikar ne odstranjuj lupine, saj se ravno tam skriva največ vlaknin. Če pa želiš sadnemu prigrizku dodati tudi malo beljakovin, pa jabolko kombiniraj z oreškastim (mandljevim ali arašidovim) maslom ali sirom.

Preveri tudi, katero (super) sadje bi morala še danes vključiti v svojo prehrano in katera stvar v hladilniku bo ohranila sadje in zelenjavo dlje časa svežo!