Domov » Lepota & zdravje » 9 najslabših stvari, ki jih delaš svoji koži

9 najslabših stvari, ki jih delaš svoji koži

Lepota & zdravjeNega
9 najslabših stvari, ki jih delaš svoji koži
📷

Če želiš dobro svoji koži, čim prej prenehaj s tem!

Vse si želimo kožo brez madežev, ki sije od zdravja, ampak kaj ko pogostokrat vse to ostane zgolj velika neizpolnjena želja. Razen, če si redka srečnica z brezhibno poltjo, potem veš, koliko prizadevanja je potrebnega za čisto kožo brez madežev, mozoljev in gubic. Nikar ne izniči vsega truda, ki ga vlagaš v nego svoje kože s katerimkoli od teh devetih “kožnih” pasti.

1. Prevečkrat delaš piling

Torej, očitno je lahko tudi preveč dobre stvari škodljivo. Medtem, ko občasni piling naredi tvojo kožo čisto in svežo, pa boš s prepogostim luščenjem s svoje kože odstranila vso maščobo, zaradi česar bo izgledala pusta in izsušena. Piling izvajaj enkrat tedensko, zmenjeno?

(Getty Images)

(Getty Images)

2. Spiš z ličili

Vemo, vemo. Po dolgem in napornem dnevu (in potem prežurani noči), si včasih preprosto želiš samo skotaliti se v posteljo brez čiščenja obraza. Ampak, čeprav se ti v tistem trenutku zdi to še tako nadležno, bi si resnično morala vzeti čas za čiščenje obraza čisto vsak večer pred spanjem. Spanje z ličili na obrazu ti lahko povzroči zamašene pore in nato izbruh aken, poleg tega pa lahko celo pride do bakterijske okužbe.

3. Stiskaš mozolje

Ko te doleti izbruh mozoljev, se ga nikar ne loti z rokami. Stiskanje mozoljev potisne bakterije v globlje plasti kože, posledica pa je lahko še več izbruhov. Namesto stiskanja, mozolje raje zdravi s kremo, ki vsebuje salicilno kislino ali pa obišči kozmetičarko za strokovno izvedeno ekstrakcijo.

4. Uživaš preveč sladkorja

Na žalost ti moramo sporočiti, da več sladkorja kot poješ, bolj škoduješ kolagenu v koži, kar lahko povzroči prezgodnje povešanje kože. Če moraš potešiti svojo sladkosnednost, se raje odloči za naravne sladkorje, ki jih najdeš v sadju in presnih sladicah, kot pa da posegaš po predelanih čokoladah in sladoledu.

(Twenty20)

(Twenty20)

5. Tuširaš se z vročo vodo

Sproščujoče kot je lahko, pa tuširanje z vročo vodo odlušči stran vrhnji sloj kože, zaradi česar izgleda in daje občutek izsušene in luskaste. Drži se temperature, ki tvoje kože na naredi živo rdeče in vedno uporabljaj vlažilni gel za tuširanje, namesto trdega mila, ki je še en krivec za suho kožo.

6. Ne spiš dovolj

Tvoja koža se obnavlja čez noč in če ne spiš dovolj dolgo, tvoja koža nima dovolj časa za obnovo. Posledica pa so fine gubice, manjša elastičnost in neenakomeren ten. Zato si naredi uslugo in si zagotovi dovolj spanca.

7. Ne čistiš mobilnega telefona

Dolgi pogovori po telefonu lahko povzročijo izbruhe mozoljev na licih in čeljustni kosti. Da bi jih kar se da čim bolj preprečila, telefon redno čisti z antibakterijskimi robčki ali pa pošpricaj spitaderm na robček in z njim obriši telefon. Druga opcija pa je, da uporabljaš slušalke ali prostoročno telefoniranje.

(Twenty20)

(Twenty20)

8. Ne čistiš očal

Isto načelo velja za predel na očalih, ki se dotika nosu. Tako korekcijska kot sončna očala bi morala na vsake toliko časa temeljito očistiti, da preprečiš nastanek nadležnih mozoljev.

9. Ne nosiš očal

Če slabše vidiš in bi potrebovala očala ali leče, nikar ne odlašaj z njimi. Zakaj? Po vsej verjetnosti se nezavedno konstantno kremžiš in napenjaš oči, kar (žal) povzroča gube okoli oči. Vse to se da preprečiti. Omisli si kakšne simpatične okvirje.