Ali veš, kdaj je najboljši čas za vadbo?

Znanstveno dokazano!

Da so jutranje vadbe zelo zdravilne ti je verjetno že znano, vendar pa obstaja določen čas v dnevu, ki je dejansko najbolj primeren za trening.

Glede na najnovejšo študijo, ki so jo letos opravili znanstvenikki z Northwestern Medicine bolnišnice so tvoje mišice najbolj učinkovite podnevi. In kaj točno zdaj to pomeni za tvojo vadbo?

Znanstveniki so preučevali mišično tkivo pri miših in ugotovili, da ima tudi to tkivo cirkadiano uro, ki nadzoruje energijo in presnovni odziv glede na čas dneva. Miši so nočne živali in ko so jih testirali (ja, trenirale so na majhnih tekalnih stezah) so ugotovili, da so njihove mišice ponoči bolj aktivno pridelovale gorivo z uporabi kisika za energijo in prilagajanjem gibanja.

Glede na to, da imamo ljudje enake gene kot miši, so znanstveniki prišli do zaključka, da so naše mišice najbolj aktivne podnevi.

Torej, če razmišljaš o zelo intenzivnem treningu, je le-tega najbolje opraviti v jutranjih urah, ure joge pa lahko prihraniš za večerne urice. Tvoje mišice ti bodo hvaležne!