Bi nekaj prigriznila? To so najbolj okusni in zdravi prigrizki

Določeni prigrizki imajo lahko negativne učinke na tvoje zdravje. Mnogi nezdravi prigrizki, kot so čipsi in smokiji, vsebujejo ogromno nezdravih maščob, soli in konzervansov, ki so odgovorni za povečanje telesne teže in zdravstvene težave. Namesto, da s takimi živili ogrožaš svoje telo, raje uživaj v zdravih alternativah, ki so zelo okusne in zelo hranilne.

Oreščki

Priporočeno je uživanje različnih oreščkov, ki te bodo nasitili, hkrati pa ne povzročili povečanja telesne teže, če le ne boš pretiravala s količino. Povezujejo jih z zmanjšanim tveganjem za bolezni srca, lahko pa preprečijo tudi nastanek nekaterih vrst raka, depresije in ostalih bolezni. Oreščki so tudi odličen vir beljakovin, vlaknin in zdravih maščob.

Grški jogurt z jagodičevjem

Grški jogurt je poln kalcija, beljakovin in kalija. Dodatek jagodičevja pa doda temu nizkokaloričnemu prigrizku tudi ogromno antioksidantov.

Jabolko z arašidovim maslom

Če še nisi poskusila rezin jabolk z arašidovim maslom, potem res ne veš, kaj zamujaš! Preprost in noro okusen prigrizek, ki je dejansko tudi zelo zdrav zate. Jabolka imajo visoko vsebnost vlaknin in antioksidantov, ki spodbujajo zdravje želodca in ublažijo bolezni srca. Arašidovo maslo pa je znano po tem, da izboljša zdravje srca, s tem da zvišuje HDL (dober) holesterol in niža LDL (slab) holesterol ter trigliceride.

Paradižnik in mozzarella

Paradižnik in mozzarella sir sta neverjetna kombinacija, ki je tudi zdrava zate. Paradižnik vsebuje vitamin C, ki pomaga kožo ohranjati napeto in čisto, poleg tega pa vsebuje tudi veliko kalija in likopena – antioksidanta, ki lahko zmanjša tveganje za nastanek raka in bolezni srca. Mozzarella pa je sir, ki vsebuje malo kalorij in ogromno beljakovin, kalcija in vitamina B12.

Ne spreglej tudi, kateri so najboljši nočni prigrizki, ki te ne napihnejo in kateri večerni prigrizki vsebujejo zelo malo kalorij!