Večerno-nočni prigrizki z malo kalorijami

Roke stran od smokijev in čipsa!

Morda si nočna ptica. Morda preprosto ne moreš spati. Kakršenkoli je pač razlog, večerni oziroma nočni prigrizki ne bi smeli vplivati na obseg tvojega pasu. Sledi sedem zdravih in lahkih večernih prigrizkov, v katerih lahko uživaš popolnoma brez slabe vesti.

Namesto žemlje jej toast z avokadom

Ta zate dober prigrizek je nasiten in okusen. Pomembno je zgolj to, da uporabiš polnozrnat ali pirin toast.

Namesto čipsa jej kokice

So veliko boljše kot testenine za večerjo, tako da izpolnjujejo vse pogoje za popoln večerno-nočni prigrizek.

Namesto sladoleda jej grški jogurt

Ta visoko proteinski prigrizek ima podobno konsistenco kot sladoled, ampak te bo za razliko od ledene različice dejansko tudi nasitil. Dodaj mu sveže sadje (kot so borovnice in jagode), da potešiš svojo sladkosnednost.

Namesto pizze jej nariban sir

Že res, da je masten, vendar ima malo večji kos sira zgolj 80 kalorij – in vsebuje kar neverjetnih 8 gramov beljakovin!

Namesto granole pojej skodelico kosmičev

Izogibaj vse vnaprej pridelanim kosmičem, ki vsebujejo na tone sladkorja in nobenih hranilnih snovi. Raje se odloči za ovsene ali pirine kosmiče, jim dodaj mleko, ki je bogat s kalcijem in že imaš zdrav in nasiten prigrizek. Bonus: po vrhu posuj še malo cimeta, ki dokazano izboljša prebavo!

Namesto muffina pojej banano z arašidovim maslom

Zaužila boš krepko dozo kalija in že samo dve žlici arašidovega masla te bosta nasitili za celo noč. Ni čudno, da banano z arašidovim maslom obožuje tudi Khloe Kardashian!

Namesto sendviča s puranom pojej trdo kuhano jajce

Če imaš namen narediti puranov sendvič, potem teh 12 minut raje porabi za trdo kuhano jajce, ki je bogato z beljakovinami. Lahko pa si trdo kuhana jajca pripraviš že vnaprej, tako da je hladilnik založen z njimi, ko te popade nočna lakota.