DIY: Bleščeči in svetleči novoletni okraski

Se novoletna smrečica sploh lahko preveč sveti in blešči? Ne, nikoli! In tudi če si smrečico že postavila in okrasila, se za te čudovite bleščeče in svetleče okraske, ki ti jih predstavljamo danes, vedno najde prostor! Zlata + bleščice = popolna kombinacija!

DIY: Bleščeči in svetleči novoletni okraski

Potrebuješ:

Postopek:

1. Lepilni trak nareži na tanjše trakove.

2. Trak ovij okoli okraskov in ustvarjaj različne oblike in vzorce. Zelo pomembno je, da so robovi popolnoma prilepljeni in ni nikjer nobene izboklinice.

3. Z okroglimi nalepkami, ki imajo na sredini luknjico (običajno jih uporabljamo v organizacijskih mapah), lahko ustvariš čudovit ‘polka dot’ vzorec. Ta vzorec je res malo bolj zahteven, vendar ko vidiš končni rezultat, je vsaka minuta poplačana!

4. Na tla najprej položi časopisni papir. Zdaj je čas za zabavni del – sprejanje! Ker je sprej z bleščicami drugače prozoren, najprej uporabi zlati sprej brez bleščic in nato po vrhu še z bleščicami.

5. Počakaj, da se okraski popolnoma posušijo (vsaj 20 minut).

6. Zdaj jih lahko položiš v stekleno skledo in jih občuduješ na mizi ali pa jih z vrvico obesiš na smreko. Zelo lepo se zraven poda črno-bel trak.

Ne spreglej tudi, kako narediš novoletne okraske iz modelčkov za piškote in mozaičnih novoletnih okraskov iz CD-jev!