Elon Musk poslal pismo Twitterju zaradi udarnih obtožb

Elon Musk je uradno pisal Twitterju za preklic 44 milijard dolarjev vredne pogodbe o združitvi, so razkrili novi dokumenti, ki navajajo “določena dejstva”, za katera trdi, da jih ni poznal, ko je 8. julija prvič izjavil, da se namerava umakniti.

Muskova pravna ekipa je včeraj vložila dokument Schedule 13D, ki vladni agenciji potrjuje, da je serijski podjetnik, v dokumentu imenovan kot ‘prijavitelj’, Twitter obvestil o svoji uradni odločitvi o prekinitvi združitve.

V dokumentu je pisalo, da so “29. avgusta 2022 svetovalci prijavitelja poslali pismo o odpovedi Twitterju, v katerem so Twitter uradno obvestili, da prijavitelj odpoveduje njuno pogodbo o združitvi.

Spremno pismo, ki ga je Muskova ekipa naslovila na glavnega pravnega direktorja Twitterja, je velikanu družbenih medijev sporočilo, da so ‘določena dejstva, ki niso bila razkrita Muskovi strani (8. julija), prišla na dan in zagotavljajo dodatne in jasne podlage za prekinitev pogodbe o združitvi.’

Nekdanji vodja varnosti pri Twitterju je trdil, da so vodilni v podjetju vedeli za slabo varnost spletnega mesta in javnosti posredovali lažne izjave.

Musk je Twitter obtožil dolgoletnega ‘napačnega predstavljanja in opustitve’ glede varnosti in zaščite zasebnosti, pri čemer je trdil, da so vodilni v podjetju ‘lagali’ o številu neželene pošte ali bot profilov. Vodilni naj bi ga več tednov zavajali glede števila lažnih profilov na platformi – na kar se je skliceval, ko je privolil v nakup.

Preberi si tudi:
Mati Elona Muska v kopalkah na naslovnici revije Sports Illustrated

Mati Elona Muska v kopalkah na naslovnici revije Sports Illustrated

Sports Illustrated Swimsuit je uradno poimenoval svoje modele na naslovnicah za leto 2022. V ponedeljek je revija objavila, da sta bili za letošnjo številko izbrani Kim Kardashian, pa…