Twitter po novem v lasti najbogatejšega človeka Elona Muska

Twitter je uradno sprejel ponudbo Elona Muska za nakup podjetja družbenega omrežja, ki je bilo ocenjeno na 54,20 ameriških dolarjev na delnico.

Vrednost prodaje je ocenjena na okoli 44 milijard ameriških dolarjev. Ko bo prodaja opravljena, bo Twitter postal zasebno podjetje, ki bo v celoti v lasti Muska.

“Svobodni govor je temelj delujoče demokracije, Twitter pa je digitalni mestni trg, kjer se razpravlja o zadevah, ki so ključnega pomena za prihodnost človeštva,” je dejal Musk v izjavi, potem ko sta obe strani zaključili prodajo. “Prav tako želim narediti Twitter boljši kot kdaj koli prej, tako da izdelek izboljšam z novimi funkcijami, naredim algoritme odprtokodnim za povečanje zaupanja, premagam neželene bote in preverim pristnost vseh ljudi. Twitter ima izjemen potencial – veselim se sodelovanja s podjetjem in skupnostjo uporabnikov, da ga odklenemo.”

Parag Agrawal, izvršni direktor Twitterja, je dejal: “Twitter ima namen in pomen, ki vpliva na celotni svet. Zelo smo ponosni na naše ekipe in navdihnjeni z delom, ki še nikoli ni bilo pomembnejše.”

Preberi si tudi:
Amber Heard trdi, da je modrice prekrivala s korektorjem, ki takrat sploh še ni obstajal!

Amber Heard trdi, da je modrice prekrivala s korektorjem, ki takrat sploh še ni obstajal!

Znamka ličil je razkrinkala laži Amber Heard, ki je na sodišču trdila, da je z njihovimi izdelki prekrivala domnevne modrice, ki naj bi ji jih povzročil nekdanji mož…