Hitro in zdravo: Kvinojino pecivo s cimetom
Najlažji vnaprej pripravljen zdrav beljakovinski zajtrk!
Bi rada malo začinila svoja jutra? Poskusi ta brezglutenski recept za kvinojino pecivo s cimetom. Teh beljakovinskih zrnc verjetno nisi vajena v sladki obliki, vendar ti zagotavljamo, da boš nad pecivom več kot navdušena! Odlično je za zajtrk ali kot prigrizek sredi dneva, dodaš pa mu lahko tudi malo arašidovega masla ali domače nutelle brez sladkorja in mlečnih izdelkov. Ne boš verjela, kako enostavno je narediti ta beljakovinski priboljšek.
Kvinojino pecivo s cimetom
Sestavine:
- 2 1/2 skodelici kvinoje; skuhane in ohlajene
- 4 jajca, stepena
- 1/3 skodelice sojinega mleka z okusom vanilije
- 1/3 skodelice javorjevega sirupa (ali drugega naravnega sladila)
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 jedilna žlica cimeta
Priprava:
1. Pečico predhodno segrej na 190°C in namasti pekač velikosti 20 x 20 cm.
2. Kvinojo stresi v večjo skledo. V drugi manjši skledi pa dobro zmešaj jajca, sojino mleko, vanilijev ekstrakt in cimet. Dodaj še javorjev sirup in zopet zmešaj.
3. Jajčno mešanico dodaj h kuhani in ohlajeni kvinoji. Dobro premešaj z veliko žlico. Nato maso vlij v namaščen pekač (lahko ga tudi obložiš s peki papirjem).
4. Peci 25-30 minut oz. dokler ni skorjica zlato rjavo obarvana.
5. Počakaj, da se pecivo popolnoma ohladi, nato pa razreži na kvadratne kose in postrezi z javorjevim sirupom, arašidovim maslom, nutello ali sadnim prelivom.