Hujšanje: Tudi ti delaš to napako pri uživanju beljakovin?

Če poskušaš shujšati, je posvečanje pozornosti temu kaj ješ in koliko prav tako pomembno, kot osredotočanje na slaba živila, ki jih je potrebno v čim večji meri izločiti iz prehrane. Ena od največjih napak, ki jih naredimo v takih trenutkih pa je, da zaradi manjšanja vnosa hrane ne zaužijemo dovolj enega super pomembnega hranila – beljakovin.

Največja napaka, ki jo ljudje delajo je, da ne zaužijejo dovolj beljakovin za zajtrk ali pa da kar preskočijo jutranji in najbolj pomemben obrok dneva. Ko si želimo shujšati je uživanje beljakovin izjemno pomembno, tako kot tudi uživanje pravih (nepredelanih) ogljikovih hidratov in zdravih maščob. Če za zajtrk zaužiješ ustrezno količino proteinov, s tem pomagaš telesu tudi pri stabilizaciji krvnega sladkorja tekom dneva.

Eden od načinov, kako podaljšaš občutek sitosti po zaužitju beljakovin je, da jih kombiniraš z maščobami, kar je veliko bolje, ko da bi za zajtrk zaužila samo ogljikove hidrate. Priporočena količina beljakovin za zajtrk je okoli 15 gramov.

Razkrivamo pa tudi, kako zaužiti dovolj beljakovin, če ne ješ mesa!