Domov » Lepota & zdravje » Kako se lahko pomladiš tudi ti (brez botoksa!)

Kako se lahko pomladiš tudi ti (brez botoksa!)

Lepota & zdravjePrehrana & Recepti
Kako se lahko pomladiš tudi ti (brez botoksa!)
📷 Profimedia

Za vse, ki niste ljubiteljice polnil (zmrazi te že, če samo pomisliš na injekcije), sledijo neboleči (in začasni) nadomestki, s katerimi bo tvoja koža bolj mladostna in napeta.

Zagotovi si več spanja

Tvoj cilj naj bo, da spiš vsaj osem ur na noč, da bodo podočnjaki (ki te postarajo za vsaj 10 let) le še preteklost. Največ pa boš za organizem naredila, če boš spala med 22. in 2. uro, saj se takrat celice najbolj obnavljajo.

Uporabljaj vlažilec zraka

Medtem, ko imaš ti lepotni spanec, naj bo vlažilec zraka nameščen nekje v bližini postelje, da konstantno ohranja maksimalno vlago. To je še posebej pomembno, če živiš v bolj suhem podnebju in v zimskih mesecih, ko si izpostavljena notranjemu ogrevanju, ki izsušuje kožo.

Pij več vode

Dejstvo: Dehidrirana koža je nagubana koža. Če boš dobro hidrirana lahko to pomeni ogromno razliko med tem, ali tvoja koža izgleda sočna kot svež grozd ali pusta kot posušena rozina.

(Profimedia)

Jej več rib in svežih izdelkov

Da boš v telo vnesla čim več antioksidantov, ki te ščitijo pred prostimi radikali. Poleg tega pa boš tudi zaužila velik odmerek omega-3 maščobnih kislin, ki pomagajo napeti kožo.

…in manj sladkorja

Sladkor je tako slab zate, da obstaja celo uradni izraz za to, kaj naredi tvoji koži: glikacija. Ne da bi šli preveč v podrobnosti, glikacija se zgodi, ko je v telesu nakopičenega preveč sladkorja, kar lahko oslabi kolagen in elastin v koži (vlakna, ki ohranjajo kožo napeto in mladostno). Posladek sem in tja je povsem ok, izogibaj pa se dnevnemu uživanju nezdravih piškotov, čokoladic, tortic,… Slastne in zdrave recepte najdeš tukaj.

Preglej svoja ličila

Odstrani vse, kar je v pudrasti obliki (kar lahko izsuši kožo in poudari linije in gubice) in raje uporabljaj izdelke v tekoči ali kremasti obliki, ki imajo po možnosti tudi osvetljevalni učinek. To so pudri, rdečila, osvetljevalci in, če tvoje veke niso nagnjene k mastenju, tudi kremasta senčila.

(RawPixel)

Uporabljaj retinol

Ta derivat vitamina A pospešuje proizvodnjo celic in spodbuja nastajanje kolagena. In kaj to pomeni zate? Bolj enakomerna in napeta polt. Obišči svojega dermatologa, ki ti bo napisal recept, nato pa postopoma začni z njegovo uporabo (uporabljaj ga vsak drug večer ali pa ga malo razredči (zmešaj) z običajno kremo), da preprečiš razdraženost.