fbpx

Kako si lahko z ušesnim trikom pomagamo hitreje zaspati

Skozi dan se srečujemo s številnimi izzivi, a zaspati je včasih lahko najtežji med njimi. Večina od nas ima dneve z natrpanimi urniki in bi po napornih dnevih radi čim prej zaspali. Vendar pa se je prav zaradi vsega dnevnega dogajanja včasih zvečer težko umiriti in zaspati. Zato je pozornost v nas vzbudil preprost ušesni trik na TikToku, ki naj bi nam pomagal hitreje zaspati.

Posnetek, objavljen na platformi leta 2021, prikazuje dr. Josha Hansona, doktorja akupunkture in kitajske medicine, ki gledalcem pokaže, kako najti določeno mesto za ušesom, ki je lahko ključ do hitrejšega dremeža. Točka se imenuje “animian”, čeprav so bile opažene nekatere razlike v črkovanju, vključno z “anmian” in “An Mian”. Točko najdemo tako, da postavimo kazalec na dno ušesne mečice in ga povlečemo nazaj, dokler ne dosežemo majhne zareze na zadnji strani kostnega grebena, ki je znana kot mastoidna kost lobanje. Predel s krožnimi gibi podrgni med 100- in 200-krat in še preden se zaveš, že odplavaš v sanjsko deželo – vsaj tako pravijo.

V videoposnetku dr. Hanson pojasni, da pritisk na predel animian pomaga pomiriti naš živčni sistem, tako da lahko hitreje zaspimo. Čas je, da preizkusiš ta #spalnitrik.

@doctorhanson Can’t sleep? Try this! #insomnia #sleep #over40 #sleephack ♬ original sound – Josh Hanson

Preberi si tudi:
Spanje: Ali lahko zamenjava strani postelje koristi vajini zvezi? - Modna.si

Spanje: Ali lahko zamenjava strani postelje koristi vajini zvezi?

Morda se nikoli nista jasno pogovorila o tem, katera stran postelje bo postala čigava in se je to zgodilo kar tak spontano. Navsezadnje smo bitja navad in nešteto…